Xiaomi

NAJAVA: pametni sat Xiaomi Amazfit, novi adut kineskih majstora

Mada je srednjoročni cilj sad već čuvene kineske tvrtke Xiaomi prebaciti fokus svog poslovanja s hardvera na softver, oni i dalje uredno isporučuju odlične proizvode.

Na tržište uskoro stiže Amazfit, pametni sat kojim se Xiaomi želi pozicionirati i u ovom kutku s gadgetima koji život znače. Razlog? Analitičari kažu kako će do 2019. godine promet na ovom tržištu iznositi gotovo 25 milijardi dolara, stoga se mnoga krupna – i još brojnija sitnija – imena guraju da što bolje natrpaju džepove.

Amazfit, inače,radi Xiaomijev podizvođač Huami i na izlasku s proizvodne trake samo nalijepi oznaku ‘Xiaomi’. Dosta trivije, idemo na činjenice.

>> Naruči Xiaomi Amazfit na internetskoj trgovini Gearbest

Tijelo uređaja izrađeno je od keramike otporne na vodu i ogrebotine. Ekran je dijagonale 1,34 inča i rezolucije 320×200 piksela. Pokreće ga dvojezgreni procesor čije jezgre kucaju na 1,2 GHz te 512 MB RAM-a. Za pohranu je na raspolaganju 4 GB.

amazfit2

Baterija je kapaciteta 200 mAh, što će omogućiti cjelodnevni rad uređaja. Ukoliko ste pak štedljivi i ne koristite GPS, potrajat će gotovo dva puna dana.

Imajte na umu kako će telefon biti raspoloživ za prodaju tek početkom desetog mjeseca. Do tada ga možete naručiti na Gearbestu za 145,99 dolara. Svakako povedite računa kako prema trenutnim informacijama podržava tek Android uređaje (iznad verzije 4.4), dakle ništa od ljubavi ukoliko imate iPhone. Također, ima samo kineski meni. Ove će se manjkavosti ispraviti uskoro, no svakako povedite računa o tome ukoliko se odlučite na kupnju.

Specifikacije

Model: Xiaomi Amazfit
Ekran: 1,34 inča, 320×200 piksela
ROM: 512 MB
RAM: 4 GB
Baterija: 200 mAh
Funkcije: mjerač otkucaja srca, GPS real-time track, vremenska prognoza, podsjetnik poziva, pedometar, alarm, vibracija, WiFi, podsjetnik poruka
Sadržaj paketa: Xiaomi Amazfit, USB kabel, adapter, naputak za upotrebu
Cijena: 145,99 dolara

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh