Xiaomi

Xiaomi razvija novi Mi Mix s još manjim rubovima ekrana

U dizajnerskom smislu najinovativniji pametni telefon prošle godine, Xiaomijev Mi Mix, izazvao je salve pohvala na račun svog izgleda. Njime dominira zaslon dijagonale 6,4 inča koji se protegnuo preko gotovo cijelog prednjeg dijela uređaja, potisnuvši minimalistički ostatak na samo dno. Tome valja dodati vrlo atraktivno keramičko kućište, unutar kojeg su smještene u tom trenutku najbolje dostupne komponente poput Snapdragona 821.

Iako je Xiaomi rekao kako je riječ o konceptualnom telefonu i da će proizvodnja biti ograničena na 10.000 primjeraka mjesečno, čini se da su usavršili proizvodni proces i točno znaju kamo smjeraju. Njihov je izvršni direktor, naime, na društvenoj mreži Weibo objavio kako rade na nasljedniku Mixa i da će o izgledu telefona ponovno brinuti francuski dizajner Philippe Starck.

Mi Mix 2 će imati još veći zaslon u odnosu na tijelo uređaja (93% u odnosu na 91,3% kod originalnog Mixa), a moguće je i da isti prekrije cijeli prednji dio telefona, ne ostavljajući mjesta rubovima.

Apple i Samsung također su najavili telefone bez rubova – misli se na iPhone 8 i Galaxy S8+ – u čemu ih je Xiaomi pretekao za cijelu godinu. Bit će zanimljivo vidjeti što će kineski proizvođač ovog puta ponuditi i hoće li i dalje ostati za korak ispred dva tehnološka velikana.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh