Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 5 Pro bit će orijentiran kupcima koji žele dobre fotografije

Novi Xiaomi Redmi Note 5 Pro uhvaćen je na fotografiji zajedno s Appleovim iPhone X. Kao što se može primijetiti, vide se samo senzori kamere koji se nalaze na istome mjestu. Tu je još bljeskalica te metalni prsten oko senzora koji su također kao prepisani, ali tu sva sličnost prestaje. iPhone X građen je od stakla, dok Redmi Note 5 Pro ima metalno kućište.

Xiaomi se ovim modelom, kažu, žele približiti kupcima koji preferiraju kvalitetne fotografije, pa će baš takvi senzori biti ugrađeni u ovaj model. Dobrim željama unatoč, ostaje pitanje zašto onda kopiraju Apple kad već imaju liniju vlastitih, lako prepoznatljivih proizvoda.

Kako god, kamera na njegovim leđima imat će primarni senzor od 12 megapiksela i otvorom blende f/2.2, dok će sekundarni senzor imati 5 megapiksela i otvor blende f/2.0. Na prednjoj strani bit će Sony IMX376 s 20 megapiksela, pa će ljubitelji selfieja imati puno razloga za zadovoljstvo.

S hardverske strane se očekuje Snapdragon 636 popraćen s tri varijante radne memorije: 3, 4 ili 6 GB. Najslabija konfiguracija imat će 32 GB skladišnog prostora, dok će 4 GB i 6 GB verzije imati 64 GB interne memorije. Baterija će svima biti zajednička, a kapacitet će joj iznositi 4.000 mAh. Ako je suditi po dosadašnjim Xiaomi mobitelima koje smo imali na recenziji, autonomija će biti impresivna.

Softver je, očekivano, MIUI 9 temeljen na Androidu 7. Predstavljanje uređaja očekuje se već sutra u Indiji, gdje će biti primarno tržište za Redmi Note 5 Pro. Još nema informacija kad će biti dobavljiv u nas.

2 komentara

2 Comments

  1. 13 veljače, 2018 at 7:22 pm

    Biti će dobavljiv istog trenutka kada se pojavi na relevantnim online web trgovinama poput Gearbesta ili Aliexpressa. Tko još ustvari normalan nešto kupuje kod nas kada kad kupim online i platim PDV izađe me i dalje najmanje 30% jefitinije.

  2. 13 veljače, 2018 at 10:26 pm

    U Indiji će se prodavati isključivo putem trgovine Flipkart, to sam zaboravio napisati u članku. A inače je točno, čim se pojavi na relevantnim trgovinama, eto ga i u nas. Iako je možda bolje malo sačekati da se pojavi globalni ROM, jer će prve dostupne verzije biti zasigurno s kineskom verzijom.

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh