in

Mali dječak bez ruku i nogu prvi put je prohodao – zadobio je srca svih koji su to vidjeli

Prava hrabrost je boriti se protiv straha. Poenta je shvatiti čega se bojite i onda raditi na tome. Možemo reći da je ova porodica veliki borac u borbi za život.

Katie Whiddon je majka troje djece, od kojih je jedno rođeno bez četiri ekstremiteta. To je stanje koje se naziva amelia-phocomelia. Katie je bila trudna samo 18 sedmica kada je ultrazvuk pokazao da će se njen sin Camden roditi bez ruku i nogu.

Naravno da je Katie bila shrvana, kao i svaki drugi roditelj brinula se kako će njen sin raditi jednostavne, dnevne stvari. Prije nego što je napunio drugu godinu, Camden je pokazao da on nije običan mali dječak. Njegova hrabrost ga je činila jakim i fokusiranim, te nije gubio nadu.

U ovom videu, možemo u pozadini čuti Katie, dok Camden pravi svoje prve korake prema njenom momku, Cole Greenu. Camden sada ima 4 godine i hoda. Dječak sam ustaje i “hoda baš kao Nick”. Radi se o Nick Vujičiću, motivacijskom govorniku koji ima isti sindrom kao i Camden. Nick je proputovao svijet dijeleći svoju priču sa milijunima ljudi, pričajući kakav je to život bez ekstremiteta, a on je također veliki mentor Camdenu i njegovoj porodici.

“Stvarno plačem. Ide ti tako dobro Camden. Zaista sam ponosna na tebe,” govori Katie. Ovo je zaista veliki korak za ovu porodicu.

Pogledajte i sami ovaj video ispod:

With some coaching and a pep talk from his Daddy, CAMDEN FINALLY LEARNED HOW TO WALK! I cried like a baby! I’ve been looking forward to this moment for the past 4 years and it finally happened! I am SO proud of Camden and I am SO BLESSED to be his Momma! 💙To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Gepostet von Katie Danielle Whiddon am Sonntag, 19. November 2017

Žena je usvojila malu napuštenu bebu i poželjela je vratiti nakon 5 mjeseci. Razlog je srceparajući

Tata je upitao kćerku ‘Gdje ti je brat’, njen odgovor je oduševio mnoge