in

Dužina prsta otkriva seksualnu orijentaciju: Jeste li gay ili ne?

Istraživanja sugeriraju da se naša seksualnost određuje u maternici i ovisi o količini muškog hormona kojemu smo izloženi ili načinu na koji naša tijela reagiraju na taj hormon.

Znanstvenike sa Sveučilišta Essex zaintrigirala je pomisao – kako brzinski prepoznati je li žena lezbijka ili nije?

Da bi odgovorili na to pitanje pronašli su 18 parova jednojajčanih blizanki od kojih je jedna bila heteroseksualne orijentacije, a druga homoseksualne. Izmjerili su im dužinu prstiju i zaključili da žene sklonije istom spolu češće imaju različite dužine prstenjaka i kažiprsta na lijevoj ruci, prenosi Daily Mail.

Istraživanje su odlučili proširiti i na muškarce pa su pronašli 14 parova identičnih blizanaca od kojih je jedan volio žene, a drugi muškarce. Međutim, kod njih dužina prstiju nije imala veze sa seksualnom orijentacijom.

– I jednojajčani blizanci koji dijele 100 posto genetskog materijala mogu se razlikovati po seksualnoj orijentaciji, tako da postoje još neki faktori osim genetike koji utječu na to – kazala je voditeljica studije dr. Tuesday Watts.

Stručnjaci vjeruju kako uzrok tome leži u razvoju ploda u maternici, preciznije, njegovoj izloženosti određenim razinama testosterona.

– Istraživanja sugeriraju da se naša seksualnost određuje u maternici i ovisi o količini muškog hormona kojemu smo izloženi ili načinu na koji naša tijela reagiraju na taj hormon. Oni koji su izloženi većoj razini testosterona, vjerojatnije će biti biseksualni ili homoseksualni. Razina hormona i dužina prstiju su povezani pa bi se taklo mogla prepoznati nečija seksualna orijentacija – dodala je.

Izloženost testosteronu utječe i na ponašanje djece

Austrijski stručnjaci sa Sveučilišta u Beču promatrali su navike dječaka i djevojčica pa su otkrili da oni s višim razinama testosterona nerado dijele svoje stvari s drugom djecom, čak niti sa svojim prijateljima. Konkretno, tijekom studije nisu željeli dijeliti s drugima naljepnice koje su dobili.

Ta djeca imaju kraći kažiprst od prstenjaka, a osim što su sebična, po nekim istraživanjima znaju biti i agresivnija.

Poznato je da djeca izložena većim razinama testosterona u majčinoj utrobi imaju duži prstenjak od kažiprsta. Naime, taj hormon utječe na rast prstiju. Antropolozi tvrde da povišena razina testosterona tijekom trudnoće dovodi do tzv. efekta maskulinizacije i kod dječaka i kod djevojčica. Razine testosterona ostaju visoke tijekom odrastanja, prenosi Daily Mail.

Istraživanje su napravili s 45 mališana u dobi od šest do devet godina. Neke od njih zamolili su da povedu svoje prijatelje iz razreda kako bi vidjeli hoće li to utjecati na rezultate.

Na početku istraživanja izmjerili su im prste – kažiprst i prstenjak. Na taj način su odredili razine testosterona kojima su bili izloženi u maternici – ta metoda poznata je pod nazivom 2D:4D omjer. Oni koji su se razvijali izloženi većim količinama tog hormona u maternici, imali su manji kažiprst od prstenjaka.

Potom su im dali naljepnice i gledali što se događa kada ih trebaju podijeliti s vršnjacima. Iznenadili su se otkrivši da su djeca, koja su tijekom razvoja u maternici bila izložena većim razinama testosterona, manje dijelila naljepnice od ostalih – bez obzira jesu li ih trebala dati prijateljima iz škole ili drugoj djeci.

Dr. Lisa Horn kazala je kako su razlike između njih i ostalih mališana, kada je spremnost na dijeljenje u pitanju, nevjerojatne. Znanstvenici ne znaju kako bi to objasnili, no pretpostavljaju kako bi se tu moglo raditi o natjecateljskoj strategiji kojoj su skloniji muškarci, dijeljenje se smatra ženskom vrlinom.

Istraživanja, također, pokazuju da visoke razine testosterona u maternici mogu dovesti do povećanog rizika od razvoja ADHD-a, Touretteovog sindroma i autizma. Niske razine tog hormona povezane s većim rizikom od razvoja bolesti koje su češće kod žena, kao što su anksioznost i depresija.

OBAVIJEST: 1XBET najveća je ruska kladionica, od nedavno i sponzor brojnih sportskih klubova koja vam nudi 100 EUR na prvi deposit + 100 EUR svakog petka ako ponovno napravite deposit. Kvote su im odlične, isplate istog trena i imaju live streamove svih utakmica. Ja od sada uvijek igram samo ovu kladionicu! Kliknite ovdje i iskoristite svoj prvi bonus!

Čudesna transformacija: U 10 mjeseci smršavila čak 70 kg!

PROBILI SU LED, POSTAVILI UDICE, A ONDA OSTALI U NEVJERICI KADA SU OVO IZVUKLI !