Published On: Sri, sij 15th, 2014

CES 2014: Samsung prikazao 5,68-inčni savitljivi AMOLED ekran

Na ovogodišnjem CES 2014. sajmu Samsung je javnosti prikazao obilje proizvoda potrošačke elektronike, uključujući televizor koji se može savijati. No prema pisanju korejskog medija ET News, Samsung je sajam iskoristio i za prezentaciju savitljivog AMOLED ekrana od 5,68 inča koji se navodno nalazi u zadnjoj fazi uoči početka masovne produkcije.

Ova prezentacija je bila zatvorena za javnost, pa tako i za medije, što znači da su je održali isključivo za oči nekolicine svojih partnera, no nekoliko je informacija ipak izgleda uspjelo procurjeti.

ET News tvrdi kako su im izvori potvrdili da je savitljivi ekran namijenjen phabletima spreman za tržište, te da je napravljen od polijamidnog materijala (industrijske plastike), koja omogućuje da ne gubi kvalitetu slike pri savijanju.

Pored toga, navodi se kako je prototip ovog 5,68-inčnog ekrana prvi koji dolazi sa značajkom osjetljivosti na dodir, zahvaljujući takozvanoj “metal mesh” tehnologiji koja omogućuje i prepoznavanje stylus olovke bez posebnog čipa.

Za sada nije poznato kada bi se ovaj ekran mogao naći na tržištu, no vrlo je vjerojatno da ga nećemo vidjeti ove godine.

Inače, Samsung je još tijekom 2012. godine, kao i na konferenciji na prošlogodišnjem CES 2013 sajmu prikazao svoj YOUM savitljivi ekran (slika gore), pa nam djeluje pomalo neobično informacija da je na ovom CES-u novu inačicu skrivao pred očima javnosti.

Izvor: ET News