Published On: Sub, sij 11th, 2014

HP predstavlja Android smartphone za 200 dolara

CES je polako zatvorio svoja vrata, no to ne znači da je tehnološki svijet stao. I dok su ovogodišnji CES obilježili 4K televizori, nosivi gadgeti i dronovi, HP očito priprema novosti iz svojih pogona.

HP će uskoro predstaviti Android smartphone za 200 dolara

Kako se nagađa, HP će već idući tjedan predstaviti svoj prvi smartphone veličine 5.5 inča, kojim će direktno konkurirati Samsungovom Galaxy Noteu, no s povoljnijom cijenom. Glasine kažu kako će otključani uređaj koštati svega 200 dolara, što bi HP-u moglo omogućiti dobar ulazak na ovo sve zahtjevnije tržište.

Ranije glasine ukazivale su na 6-7 inčni uređaj, no za sada od toga neće biti ništa, no ne sumnjamo kako ćemo ove godine vidjeti puno novosti iz HP-a.

Ranije se pisalo kako je 2013. godina bila ujedno i godina s najvećim padom isporuke PC-a u povijesti ove industrije, a veliki pad osjetio je upravo i HP koji će se svakako orijentirati na relativno novo tražite smartphonea i tableta kojim već duže vrijeme vladaju Google, Apple i Android — u raznim formama.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti novosti iz HP i nadamo se Dell-a, koji su do sada bili prvenstvo fokusirati na PC tržište.