Published On: Ned, ožu 30th, 2014

GMO Otrov

Zanimljivo, zanimljivo… Krenut ću nekim redom i započeti priču onim redom kako se sve danas odvilo. Jučer smo ja i žena dobili slobodno večer i danas prijepodne jer su baka i deda odlučili ugostiti naša mala tri anđela. Odlučili smo se za malo duže spavanje. Probuđeni tako u nedjelju ujutro u 11:30 (pomaknuo se sat pa možemo reći da smo se doslovno izležavali malo i pre dugo) uz jutarnju kavicu naletio sam na jedan zanimljiv naslov …gmo

Stiglo je priznanje da je GMO opasan kao najopasniji otpad.

Kamion koji je prevozio GMO uljenu repicu u Kaliforniji prevrnuo sa. U južnom djelu Kalifornije prevrtanjem kamiona sadržaj se prelio po okolišu.. Iako je u južnoj Kaliforniji sadnja GMO hrane dozvoljena senator ministarstva i poljoprivrede Rachelu Siewertu izletila je istina za medije.

Izjavio je da se prevrnuti kamion sa GMO uljenom repicom treba tretirati kao najopasniji mogući otrov. Rekao je da se slučaju mora pristupiti sa svim mogućim zaštitama jer ta GMO uljena repica može uništiti okoliš. Obzirom da su nas uvjeravali da je uljena repica zdrava za ljude kako to da nije zdrava za okoliš? Očito je da velika većina ljudi živi u neznanju. Ako ćemo citirati samog senatora on je rekao da izljev ove vrste treba tretirati kao opasan otpad i ništa manje od toga, prijeti nam GMO kontaminacija i to se treba propisno srediti.

Zanimljivo je da GMO jako šteti prirodi i tamo gdje je jednom sađen GMO, više ništa organski ne može rasti godinama dok se priroda ne oporavi. Također je zabrinjavajuće da se GMO širi vjetrom i stoga je nemoguće kontrolirati ga. Poljoprivrednici su bijesni jer znaju da mala količina sjemena GMOa može kontaminirati kopletno organsko polje a naravno s time i veliku količinu organske prehrane.

E sad, obzirom da je to u Kaliforniji rekli bi ništa strašno , ali ulaskom Hrvatske u EU otvorili smo put GMO organizmima. Na prostoru Europe navodno se već sadi jedna vrsta kukuruza koja služi za stočnu hranu što bi značilo da već primamo GMO indirektno u naše organizme i to preko životinja.rajcica

EU komisija uskoro bi trebala dozvoliti sadnju i druge vrste kukuruza za ljudsku upotrebu obzirom da je prva predviđena samo za stočnu prehranu. Riječ je o kukuruzu koji je izuzetno otporan na pesticide i zbog toga je vrlo otrovan za ljude. Glasine su da je većina europskog parlamenta odbila taj kukuruz EU komisija zadnja odlučuje. Koliki lobi nad tom komisijom ima GMO industrija vidjet ćemo očito uskoro na hrvatskim poljima. Neki izvori tvrde da je GMO u Hrvatskoj već prisutan duži niz godina kao eksperimentalni projekt  i kao priprema za teren budućnosti.  Kako god bilo sa GMOom na hrvatskim poljima više ništa neće biti kao prije. Pripazite što i kako kupujete jer očito je da je iznimno otrovan otpad prisutan i na našem području.