Published On: Čet, tra. 24th, 2014

Gdje je nestao čovjek ili tko postavi ove labirinte bez izlaza

Nije ovo dobro vrijeme kažu znalci meteoroloških prilika. Boli glava od njega, u komi smo svi.
E da,  nije bilo ni prije nešto posebno od vremena, ali se manje izvlačilo na to isto vrijeme. Nekako nije se puno na to obadalo kako bi rekli naši južnjaci.
I pitam se koji izgovor bi našli nekada za tu pojavu. U stvari što bi i sama navela kao izgovor kada me netko pita kako sam.
Zadivljuje me uvijek kako smo zapravo malo primjetni svega oko sebe ponekad da nemamo motiv da iz nečega izvučemo dobar dan.
imagesCASCU4KCTeško jako. Osobito zbog izuzetne klime koja obija društvene kronike naše svijesti. I ja sam si postavila zadaću da pišem o aktualnosti dnevnoj ali vrlo često mi se dogodi da bi onda imala samo za cilj ponavljati iste gluposti koje se serviraju.
Danas neću dati mjesta ni jednoj konkretno. Nema previše za izdvojiti, pa ću dotaknuti u malo svačega.
Prvo već rečeno i sprovedeno kroz tisak, govorničke sposobnosti našeg dečka iz Banskih. Strašno dobra karikatura koja ga nikako da stavi iznad mikrofona bila bi super bez puno teksta. Zaista, ili loš pr ili totalna ali totalna urođena nesposobnost komunikacije sa masom. Dobro u njegovom slučaju i sa samim sobom. Da, on živi od plače. Dobro. Ok. Mi živimo od nečeg trećeg. Halo Zemlja ovdje Mars.
Pa onda idu opet spomenute sporaduše gdje se ko omastio brkom, i gle čuda vladajući ministri imaju sad malo prste u ovom sad malo u onom. Školstvo je nepresušno vrelo. Ok, režu se vrpce ide kampanja polako i hop dobro tempirana bombica odmah pukne, ministar radio zločeste stvari tamo negdje u dalekoj Rijeci. Pa to su samo neki ugovori, i milijuni kuna. Neš ti velike stvari. Pa naučeni smo mi i na veće cifre. I sad će vjerojatno ići prigovor na sve i opet sve u krug. Derbi crveno plavih je počeo i to je svakodnevnica. Najžalosnije je da u cijeloj priči nema pravih golova već autogolova, ali kada oni to skuže utakmica će biti gotova. Odnosno kada mi skužimo. Ali dobro uvijek se budimo prekasno, pa ne vjerujem da će i ovaj puta biti drugačije.
Glazura društva su uvijek rastave slavnih, i tri minute u prednosti od gore navedenih. I njih ima svakodnevno, kao i rastava običnih smrtnika.  Pa malo plešemo kolo malo se ljubimo, a onda kada  više ne možemo  zabavljati masu kažemo da se rastajemo. Zvijezde plješću, a što drugo reći.
Ko će na kraju kome pljeskati ili pjevati ostaje nam da vidimo i čujemo a do tada već možemo smisliti još tisuću razgovora za loš dan.

Top Objave & Stranice