Published On: Pet, tra. 4th, 2014

Kad Miki kaže da se boji…

Kad Miki kaže da se boji…dobra stara stvar. Petak je. Vrijeme promjenjivo kažu ide novi val. Čega?
Zabavljamo se na terasama i kukamo kako nam je teško. Tu smo najjači.  Najbolja fora je kad ide prilog o nezaposlenosti na tv-u o mjerama vladajućih ,  yo-yo efekta ko brza dijeta, a u pozadini terase diljem lijepe naše,  pune ko lubenica, nasmijanih i vedrih lica. I onda se doda malo živosti u cijelu priču pa ide live kontakt, novinar prilazi nekom od građana i pita da li ste zaposleni, i što mislite o novim mjerama? I onda krene jadikovka i bezvremenska osuda vladajućih.
Što reći, kada je sve računica. Otvoriti još pokoji kafić  da imamo još gdje komentirati.

KAVA1
Ali to me zabavlja kao i većinu, koji su uhvaćeni tu gdje jesu. Dobro plivaju.
Samo postoji razlika kafeđija. Oni koji uvijek sve znaju i uvijek ali uvijek osjete potrebu da nešto stave u kontekst primjera iz svog života i ono kao kuže gotovo Platonski  što je zapravo to što nas je općenito zadesilo. Zbog tih poželiš da su šalice od kave minijaturne. No, ima i onih koji pripadaju grupi anfakeblsa koji te u cijeloj priči totalno  razoružaju da još na drugoj rundi ponavljate foru iz prve. E to se onda može nazvati kvalitetnom analizom.  Bez obzira na novi val koji slijedi.
Ovi primjeri mogli bi se pretočiti u uredske kantine, sindikalne skupove i možda pokoji brzi info na gradskoj tržnici.
Sve je isto, svi bi promjene, i to na način njihov. Pa krenite više. Ionako se malo što još  može izgubiti. Osim dobre pozicije na gradskom Trgu ako ne dođete na vrijeme.

Autor: Ivana Androić