Published On: Sri, tra 30th, 2014

….nostalgično s Prvim…

….nostalgično s Prvim…
Nostalgični prizvuk kasnih osamdesetih lagano se vraća svake godine sve više i više.
Dani se spajaju, a mi puni elana.  Kada se bolje razmisli,  prva prava diskusija na kavi s kolegama početkom godine, sama od sebe nameće temu,  koliko je neradnih dana.
Dobro nije samo to neka dobra shema. Imamo mi puno više problematike ali prvi dan svibnja  nam prigodno dođe da gotovo rocken rolski, vratimo se u stara vremena.  Svako naše odrastanje imalo je veze sa njim. Za svaki smo bili drugačiji.
1.majDanas se još može pojesti poneki dobar grah, mada nekako sumljam da će ove godine biti svima u slast.
Svašta nam je nova a opet toliko protu riječnog i nadri da više ne znamo da li ponekad netko pred Banskim dijeli ruže s onim trncima od kojih se spava pa se neki probude i ništa jadni ne znaju.
Prosvjetarka sam već nekoliko puta spominjala i dala previše prostora. Mada bi bilo bolje da je on dao prostora nekim drugim magovima koji bi našoj mladoj intelektualnoj sviti pomogli da što bolje prođe kroz test života.
Naše najprodornije plave oči, koje mogu u lipu vidjeti pod vaš džep, ipak nisu gledale previše detaljno u svome dvorištu pa su predvidjele mali dio priče. Biće da se ubo pri ulasku u Banske i on. Ili ga jednostavno uhvatio umor, pad koncentracije i slično. Snažan je to mladić, brzo će on opet doći sebi.
Teta koja je mogla biti najuzornija snaša, vjerojatno voli čistoću i previše da među svojim redovima nije prepoznala čistače. Eh, Milo uzorita.
Ali čovjek koji bi vjerojatno predvodio prvomajsko kolo bio bi glavom i bradom Miki. On doduše ne izaziva polemike zbog svog plesnog umijeća, ali o njemu tema nikad dosta. Trenutno kviz pitanje je da li je on izgubljeno čudo djeteta koje nam je ostavljeno u nasljeđe. Moje skromno mišljenje je da je samo bio nužno zlo. A od te sintagme ostalo je  ono drugo i još dodano naopako.
Mudro oko gotovo kao kip promatra sve što se događa oko njega. I zapravo to je i postao,  kip s onog brda iza Metropole.
Ne smijemo očajavati možda nas iznenade, biće velika konkurencija i svi će skrivati začine za svoj grah. Dobro možda će biti i plesa, konje za trku imamo tako da smo ove godine spremniji nego ikad za pučku veselicu u bilo kojem izražaju.
A dok se neki zabavljaju, neki trudbeno pokušavaju ući u kolo, vi ostali vjerojatno brojite i dalje te slobodne dane i spajate te ih onako kako vam najbolje odgovara, bilo s grahom ili bez.