Published On: Sri, tra 2nd, 2014

SLUČAJNI BUKOWSKI

bukovski1
Teorija velikog praska nepresušno je vrelo moje inspiracije, a i veliki trend među mojoj generacijom.

Kasne tridesete uvijek postavljaju pitanje  kada je zapravo najbolje vrijeme da pukneš i da od toga imaš koristi.
U traženju odgovora stvorila sam sama svoju vlastitu podteoriju a ta je svojevrsni  triangl koji udara u tri takta poludi,  popizdi i postani normalna.

Prvi i drugi nivo nekako je bilo lako prolaziti jer varijante gore dole i pozitiva i negativa uvijek su razlog da tražimo opravdanja   ali kada treba biti normalan tu nastaje problem. Modus  dvije tablice,nedostaci i prednosti,  uspješno je upalio na mom primjeru. Na vašem vjerojatno neće.
Doduše  podaci iz te tablice bili su  ažurirani zadnji puta prije 13 godina ali za dobru generalku nikada nije kasno.
Klasičnom metoda eliminacije daje pravo svima nama na dozu sebičnosti. No, najgori neprijatelj kada treba reći u ogledalu što nas ide je taština. Nije dobar saveznik i navlači na s na krive forme.Nažalost kvisko se ne dobiva uvijek, koliko god mi bili uvjereni da smo savladali gradivo. Nema  velikih promjena bez velikih grešaka.

Sada je pitanje nivoa greške i samokritičnosti. Što je on veći nažalost mi se manje mijenjamo. Tu mi uvijek pada na pamet ona muška, ma to sve radimo da bi nam bilo bolje, da bi se približili, ponovo.

Ajme shvatite da ne izmišljate ništa novo, rečenicu ponavljate već stoljećima. I ništa se ne mijenja.

Isto kao što i mi djevojčice ponekad mislimo da promjena frizure može donijeti osvježenje i značiti neku poruku. Ne može. Zaista. Može popuniti prazne hodove kada ponestane tema ali definitivno oči ne možemo bojati. Zato uvijek ostavite prostora u vašem životu slučajnosti, koja ne mora nužno biti loša ni dobra za vas.

Ne očekujte velike poruke. Jednostavno budite zadovoljni da vas je pomaknula i tu neka bude točka.
Danas je pomalo oblačno. Sunce je iza oblaka ali je nevažno kada će izaći. Ta sama činjenica ponekad nam mora biti dovoljna. I točka.

Autor: IVANA ANDROIĆ