Published On: Uto, lip 3rd, 2014

Samsung sa Tizen OSom

Samsung nas je i ovaj puta zapanio predstavom prvog komercijalnog telefona na Tizen open-source platformi. Samsung Z koristiti će upravo taj O.

samsung-galaxy-zJedan od najvećih proizvođača mobilnih uređaja koji koristi Googleov Android, nakon kamera i pametnih satova ukomponirat će Tizen mobilni operativni sustav u svoj novi uređaj Samsung Z čime će konkurirati Androidu, Microsoftovom Windows Phoneu i Appleovom iOS-u. Novi Z uređaj spada u premium kategoriju s 4.8 inčnim 720p AMOLED zaslonom, 2.3 GHz quad-core procesorom i 8 MP kamerom.

Uređaj će također imati i senzor otiska prstiju kao i svaka novija generacija ovog proizvođača.

Inače, Tizen su razvili Intel i Vodafone Group Pic kao alternativa Androidu, a prema svemu sudeći ovaj operativni sustav je “brz, s optimalnim unaprjeđenjima upravljanjem memorijom.” Osim toga Tizen se pokazao kao vrlo dobar kod renderiranja weba i scrollanja.

Sigurno će nedostatak velike količine aplikacija u startu korisnicima ograničiti korištenje svojih “standardnih” aplikacija te možda još uvijek zaostali izgled korisničkog sučelja nekolicinu odmaknuti od ovog telefona ali na tržište dolazi nešto novo i to je dobar znak.