Published On: Uto, srp 8th, 2014

Radnici izumiru a strojevi vladaju !

Jeste li ikada ćuli za Foxconn ? Naime, Foxconn je tvornica koja sklapa uređaje gotovo svih velikih brandova. Ta kompanije priprema cijelu vojsku robota radnika preko kojih će unaprijediti proces sklapanja svojih uređaja.

robot of the future wallpaper 6Neslužbeno se doznaje da će Apple biti prvi div u kompanijskom svijetu koji će zaposliti 10 000 robota za sklapanje njihovih uređaja. Jedan robot košta između 20 i 25 000 dolara te je u mogućnosti izraditi u prosjeku 300 000 smartphonea.

Naravno, kako bi Foxconn i dalje ostao generalni leader na tržištu za sklapanje uređaja svoje robote neće prodavati. Između ostalog kako sami kažu nemaju ih dosta niti za sebe a kamoli za prodaju. Kako navodi Terry Gou, CEO kompanije roboti su u završnoj fazi testiranja.

Postoji dilema da li će na tvornicu daljnji tijek dovesti do novih zapošljavanja ili otkaza obzirom da je Foxconn poslao ponudu za otvaranje novih radnih mjesta i to 100 000. Naravno tih 100 000 novih djelatnika trebalo bi sklapati upravo novi Apple smartphone.