Published On: Čet, lis 9th, 2014

HTC predstavio RE – fantastičnu kameru

Share This
Tags

HTC je usput predstavio i još jednu mobilnu inovaciju što se dizajna tiče – mala kamera RE koja koristi visokorezolucijski senzor CMOS od 16 megapiksela.

HTC RE je mala, ali moćna kamera koju je HTC predstavio u New Yorku. Cilindrični dizajn, minimalistički nastrojen u principu – omogućava da kamera RE odlično “sjedne” u dlan.

U trenucima koji su zaista važni, želite biti u središtu akcije, a ne viriti iza objektiva. Zahvaljujući kameri RE i visokorezolucijskom senzoru CMOS od 16 megapiksela, Full HD (1080p) rezoluciji snimanja te širokokutnom objektivu od 146 stupnjeva, razdoblje skrivanja iza tražila za vrijeme školske predstave vašeg djeteta – ili njegovog pobjedničkog pogotka u utakmici – konačno je završeno.

htc-re-cameraKratkim dodirom na veliku, taktilnu tipku okidača snimaju se fotografije, a dužim pritiskom videozapisi, što omogućuje zabavno i superjednostavno snimanje visokokvalitetnih, kreativnih fotografija ili videozapisa.

RE kamera je vodootporna, dakle snimanje fotografija ispod vode nije problem (30 minuta na dubini od 1 metar, IPx7). Ako fotografije i videozapisi izgledaju tako odlično, ne smijete ih zadržati samo za sebe. Putem aplikacije RE, kamera komunicira s vašim pametnim telefonom te putem WiFi mreže glatko sinkronizira fotografije, videozapise i ubrzane snimke – što znači da jednim dodirom ponovno možete proživjeti svoja iskustva ili ih podijeliti.

Uz dostupnost na Androidu i iOS-u, više nema potrebe za uređivanjem ili sinkroniziranjem na računalu, jer aplikacija RE sve dragocjene uspomene sprema na vaš pametni telefon ili u oblak, istovremeno radeći s aplikacijom Zoe, za trenutno stvaranje videozapisa za dijeljenje koji izgleda kao da je uređen profesionalno.

Postoji i otvoreni API/SDK za RE kameru što će omogućiti HTC-ovim partnerima da isporuče nova, inovativna rješenja koja će korisnicima omogućiti nova iskustva s uređajem i društvenim mrežama kao što su Tencent i InstagramRE će uskoro ponuditi i strujanje videozapisa u realnom vremenu na usluguYouTube, omogućujući vam da živite u trenutku i dijelite videozapise uživo, putem svog YouTube kanala.

Izvor: mobil.hr