Published On: Ned, tra 3rd, 2016

Nekoliko mitova o Freelancingu 2 dio

Ako ste čitali prošli modul znate da ćemo u ovome govoriti o kontroliranju prihoda freelancera te o poslovima koje treba uzimati za rad. Vidjeli ste da ne spominjem razne programe za takvu vrstu posla i ne spominjem niti one servise na kojima ja radim osim iWritera jer u njemu vidim ogroman potencijal u kojem svaki novi početnik freelancer može krenuti na način da zaradi i bude plaćen.

No, pustimo za sada tu tematiku jer je vrijeme da krenemo sa onime što je i tema ovog posta.

3) Ja kontroliram koliko ću novca zaraditi

Ova izjava mora prvo biti cilj u koliko želite raditi kao freelancer. Još jedna stvar koja je vrlo bitna za prvih mjesec dana bavljenja freelancingom. Ne odustajte i budite aktivni u traženju posla tj postavljanja svojih ponuda bez obzira na sve. Prvih mjesec dana ne smije biti period u kojem ćete odustati jer je to kritično vrijeme. 2 stvari su bitne u tom periodu. Prva stvar je da u prvih mjesec dana nemate kontrolu nad dobivenim poslovima, druga je stvar ona iz naslova a ona glasi Vi nećete imati kontrolu nad time. Kontrolu koju ćete imati u tom periodu a i sve poslije toga je način na koji ćete imati kontrolu za zaradom. Zapamtite da je freelancing sasvim drugačiji naćin posla i jako se razlikuje od bilo kojeg uredskog posla. U njemu možete testirati, kombinirati i dozirati poslove i način na koji ćete ih obavljati.

Za razliku od bilo kojeg posla u uredu nećete se morati pokoravati nečijim hirovima nego ćete kreirati svoj posao po svom odabiru i svojim tempom. Recimo da ste odabrali posao koji ćete raditi i da ste dogovorili sve. Vidite koliki je sat posla, odgovara vam, broj sati tjedno – i to vam odgovara mislite vi ste na konju. Znate da ne postoji veća firma koja vam trenutno konkurira jer vi radite taj posao, znate da dogovoreni novci po satu idu vama, nema drugih isplata prema drugim ljudima, još uvijek postoji nekoliko faktora gdje nećete imati utjecaja za izjavu – Ja kontroliram koliko ću novca zaraditi.

Naravno, …

OSTATAK ČLANKA PROČITAJTE KLIKOM NA OVAJ TEKST