Published On: Uto, lis 4th, 2016

Učenje, mozak i wordpress tutorijali

Vaš mozak konstantno zadire u neke skrivene dijelove vaše podsvijesti, skenira, pretražuje, uspoređuje, čeka nešto neobično. Naravno on je sastavljen na taj način i to vam omogućava da ostanete živi. —- ma čekaj !!! O čemu ovaj drobi? Drobim o tome da ću vam zasigurno omogućiti štivo i tutoriale vezane za WordPress baš na način koji će vaš dragi prijatelj mozak prepoznati na neobičan način te ću vam omogućiti sadržaj na koji nastavak ćete čekati sa nestrpljenjem kao i Goran, Kruno i Marin koji su me nekoliko puta pitali kada će novi post (yep-isti onaj Goran koji me na početcima samog bloga preispitivao i mislio kako ovaj blog neće ići putem kojim sam zamislio – sorry Gorane morao sam te opet spomenuti 🙂 ).

Ou kej, što dakle vaš mozak radi sa rutinskim, svakodnevnim i normalnim stvarima manonkoje zabilježi? Vjerovali ili ne ali čini sve kako bi ih jednostavno prošao na način da ih ne zabilježi tražeći stvari, riječi, scene te sve ostale neobične stvari i kao takav ih pamti. Jednostavno se ne zamara zapamtiti sve one “obične” i “ne bitne” stvari koje susreće svakodnevno. Skraćeno rečeno jednostavno ih filtrira kao očite stvari koje nisu važne.

Zanimljivo pitanje bilo bi i kako vaš mozak uopće zna što je bitno a što nije bitno? Jednostavno neuroni podivljaju emocije se uzburkaju i dolazi do kemijske reakcije.

U redu, skužili ste da sam se dosta udaljio od same teme WordPressa ali htio sam vam u biti pokazati na koji način radi naš mozak. Ono što je zanimljivo i nema apsolutne podudarnosti sa vašom svakodnevnicom postavit će pitanje što je slijedeće?

“Ovo mora biti obavezno !! Ne zaboravite ovo !! “

ucenjeIako je ovo samo uvod (vežemo li i postove od prije moram priznati ovo je velik uvod u ogromnu količinu postova tutorijala jer će zasigurno biti preko 50ak postova) zagrijavanjem na ovaj način i sebe i vas dolazimo do svega onoga što će nam biti bitno u cijeloj toj priči.

Pročitaj više !!!

Top Objave & Stranice