SF Centar

Konjokradice iz svemira – još od 1999.

Novi ‘Spider-Man’ će se bazirati na novom stripu

Nakon vijesti o odlasku Sama Raimija sa projekta četvrtog filma o čovjeku-pauku, Sony Entertainment je izašao u javnost sa detaljima o novim ljudima i novoj radnji filma.

Za redatelja je izabran Marc Webb (500 dana ljubavi), a kao što smo već ranije najavili, scenarij će napisati James Vanderbilt. Radnja i likovi se neće temeljiti na klasičnom stripu autora Stana Leeja nastalom u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, nego na stripu Ultimate Spider-Man koji je izlazio od 2000. do 2009. godine, koji je i sam reboot izvornika. Glavna razlika je u tome što se nova verzija više bavi Peterom Parkerom i njegovim srednjoškolskim životnim problemima nego samim Spider-Manom i borbom protiv zlikovaca.

Predviđeni budžet filma je također smanjen sa 260 milijuna američkih dolara na “samo” 80 milijuna. Trenutačno nije poznato tko će se naći u naslovnoj ulozi, no to sigurno neće biti ni Robert Pattinson, ni Joseph Gordon-Levitt za koje se šuškalo da su u konkurenciji.

Spomenimo još i da se Sony drži plana za peti i šesti film, pa izgleda da će Webb dobiti priliku snimiti trilogiju. Produkcija četvrtog filma počinje ove godine.