SF Centar

Konjokradice iz svemira – još od 1999.

Superjunaci iz doma umirovljenika?

Nakon što je prethodno režirao Kick Ass, a upravo dovršava X-Men: First Class, redatelj Matthew Vaughn nada se kako će njegov slijedeći projekt opet biti superjunački film, i to ni manje, ni više, nego film o skupini superjunaka iz staračkog doma.

Naime, kako navodi Deadline, vaughn je zainteresiran za ekranizaciju nadolazećeg The Golden Age stripa, autora Jonathana Rossa, inače supruga Vaughnovove dugogodišnje suradnice Jane Goldman.

Radnja stripa vrti se oko grupe umirovljenih superheroja koji su primorani pomoći svojim superjunačkim unucima nakon što njihovi srednjovječni roditelji uprskaju stvar. Pritom se Vaughn nada kako će u ulogama superpenzića vidjeti Clinta Eastwooda, Jacka Nicholsona i Warrena Beattyja. Pritom valja napomenuti kako se Eastwood povukao iz svijeta glume nakon Gran Torina iz 2008. godine te se posvetio režiji, dok Beatty nije nastupao na filmu još od filma Town & Country iz 2001. godine.

Vaughn je pritom dodao kako namjerava sklopiti ugovore sa glumcima prije početka rada na scenariju. Osim toga, ostavio je otvorenom mogućnost da na projektu angažira i druge scenariste.

Izvor: Dark Horizons