SF Centar

Konjokradice iz svemira – još od 1999.

Stiže serija o S.H.I.E.L.D-u

Nakon što je početkom ovog mjeseca i službeno potvrđena informacija kako je Joss Whedon potpisao trogodišnji ugovor sa Marvelom, prema kojemu će režirati Avengerse 2 te sudjelovati u razvoju ostalih filmova unutar druge faze Marvelovog filmskog projekta, posebno nas je zaintrigirala vijest kako se Whedon vraća i na televiziju, i to kao producent Marvelove televizijske serije. Od prošlog utorka i službeno znamo kako je riječ o seriji koja će središtu radnje imati dečke pod zapovjedništvom Nicka Furyja: S.H.I.E.L.D.

Pritom valja naglasiti kako će Joss i njegov Jed napisati scenarij za pilot epizodu, a prema zasada neslužbenim informacijama Joss bi ga mogao i režirati. Uz Whedona, seriju će producirati njegov brat Jed, zajedno sa Maurissom Tancharoen, koja je sa njime prethodno surađivala na Dollhouseu i Doctor Horribleu. Njima će se kao koproducenti pridružiti Jeffrey Bell i Jeph Loeb, a serija će se emitirati na ABC-u.

Prema trentno dostupnim informacijama, serija će biti uklopljena u Marvelov filmski svijet, no s njim neće imati direktne veze, pa će ju tako moći pratiti i fanovi, ali i oni koji to nisu. Zasada nema informacija hoćemo li ipak vidjeti ponekog od Avengersa, barem u cameo ulozi unutar pilota, ili pak nekog od već viđenih S.H.I.E.L.D.-ovih agenata.

Što se nas tiče, voljeli bismo kroz seriju vidjeti povratak agenta Coulsona (Clark Gregg), i to kao stalnog člana glumačke postave, ili pak Mariu Hill (Cobie Smulders).