SF Centar

Konjokradice iz svemira – još od 1999.

Brad Pitt kao Thor?

Prema navodima sa sitea Latino Review, Marvel je ozbiljno zainteresiran angažirati Brada Bitta u ulozi Thora u istoimenom superjunačkom spektaklu koji bi se u kinima trebao naći u 4. lipnja 2010. godine. Iako je riječ o klasičnoj glasini, ipak nije teško povjerovati kako bi Pitt bio pravi izbor za ulogu asgardskog gromovnika, posebice nakon uloge Ahileja u Troji.

Inače, scenarij za Thora potpisuje Mark Protosevich (I am Legend, Poseidon), koji je nedavno završio novi predložak, a koji se trenutno nalazi u Marvelu na dotjerivanju, kako bi stao unutar granica predviđenog budžeta filma. Podsjetimo, scenarij i režiju filma prvotno je preuzeo Matthew Vaughn, no ugovor s Marvelom mu je istekao u prosincu prošle godine. Iako nema ozbiljnijih prepreka za njegov povratak u okrilje projekta, kruže glasine kako Marvel trenutno traži novog redatelja. Osim toga, prema nekim informacijama Vaughn je radnju svog Thora želio staviti u doba Vikinga, a što nije u suglasju sa Marvelovim planovima da okupi svoje superjunake u Avengers filmu koji bi svoju premijeru trebao doživjeti u srpnju 2011. godine.

Lik Thora, nadahnut nordijskom mitologijom, osmislili su Stan Lee, Larry Lieber i Jack Kirby. Strip je svoju premijeru doživio tijekom 1962. godine, a godinu dana kasnije trojac je osmislio i Iron Mana. Sam Thor je naoružan moćnim čekićem po imenu Mjolnir, a u stanju je kontrolirati vremenske prilike.

Zanimljivo je napomenuti kao je u nedavnom Marvelovom priopćenju za javnost navedeno kako bi se Thor trebao pojaviti već u Iron Manu 2, vjerojatno u cameo ulozi. Podsjetimo, premijera Iron Mana 2 zakazana je za 30. travnja 2010. godine.

Moćni Thor