SF Centar

Konjokradice iz svemira – još od 1999.

I Soviet Russia svoje heroje ima: pogledajte najavu za film “Zaštitniki”

Nisu Avengersi, nisu Justice League, a bome nisu ni Guardians of the Galaxy. Ne gledajte preko bare, jer ovaj post nema veze s USA, nego s Mother Russia! Objavljen je trailer za film Zaštitnici (Защитники), radnjom smješten u bivši SSSR, a koji nam donosi puno akcije i, sudeći po viđenom, isto tako puno copy/paste iz američkih uradaka iste tematike.

Radnja se događa u vrijeme Hladnog rata, tijekom kojeg tajanstvena organizacija skuplja ljude s natprirodnim moćima, s ciljem suprotstavljanja isto tako natprirodnoj prijetnji koja se nadvila nad njihovu zemlju. Uloge tumače Anton Pampušnij, Sanzar Madijev, Sebastjen Sisak, Alina Lenjina i drugi.

Zanimljivo, film promiče i svojevrsno bratstvo i jedinstvo, tako popularno u nekdašnjim multinacionalnim državama tipa SSSR i SFRJ. Likovi su, naime, različitih nacionalnosti: Rusi, Ukrajinci, Čuvaši i drugi – dakle, nacije koje su činile Sovjetski Savez.

Premijera filma je zakazana za 23.2. sljedeće godine i to u Rusiji. Još nema informacija kad će se pojaviti ustalim zemljama.

https://www.youtube.com/watch?v=WsQVdrillxA