SF Centar

Konjokradice iz svemira – još od 1999.

Nolan i ekipa o mogućem trećem Batmanu

Iako je redatelj Christopher Nolan ranije u nekoliko različitih intervjua opovrgnuo da razmišlja o trećem dijelu svoje sage o Batmanu, Peter Sciretta sa SlashFilma se prije premijere raspitao o toj mogućnosti kod Nolana i ostatka ekipe.

“Znao sam što sam želio učiniti s krajem filma prije nego li smo napisali priču. Želio sam da film bude vrlo potpun, što nije ista stvar kao kad imate osjećaj završetka priče. […] Batman se pozabavio s velikim brojem likova, bio je u interakciji s njima na raznorazne načine. Na kraju dana, željeli smo pokazati važnost junaka, našeg glavnog lika”, rekao je Nolan.

Na pitanje da li, pošto je završetak bio poznat još u ranim fazama, ima plan za treći film, Nolan je rekao da ne zna što će raditi dalje: “Zaključio sam da bi kod izrade nastavka bila velika pogreška zadržati nešto za buduće filmove. Morate uložiti sve što imate u ovaj film i napraviti ga što je boljim moguće.”

Christian Bale je rekao da je odluka o nastavku u potpunosti u Nolanovim rukama, te da se radi u potpunosti o njegovom filmu te da neće ni pomisliti da radi treći film ukoliko ga Nolan ne bude režirao. No, i više je nego voljan, ukoliko do toga dođe: “Mislim da tu leži velik izazov iz dva razloga: prvi je taj da je bilo već nekoliko nastavaka koji su nadišli prvi film. Pogledajte Kuma 2, Imperija uzvraća udarac… Nije ih bilo puno gdje je u trilogiji treći film bio najbolji. […] Tu je i drugi izazov, Heath je odradio tako vrhunski posao sa ovim, kako ćete napraviti superiornijeg negativca?”

Scenaristi David Goyer i Jonah Nolan su pak spominjali moguće i manje moguće negativce za potencijalni nastavak: “Nećemo vam reći ništa, samo ćemo spomenuti da Batman izlazi već 70 godina. U prvom filmu smo imali Ra’sa Al Ghula i Strašilo, oni nisu bili u prijašnjim filmovima niti u seriji iz 60-ih. Ima na desetke ako ne i stotine takvih likova. Svi kažu da to moraju biti Pingvin ili Žena-mačka, no mi se u potpunosti ne slažemo.”

Goyer je pak spomenuo, što se novog filma tiče, da misli da bi Warner Bros. bio otvoren za još jedan film. “No, prošla su tri ili četiri mjeseca nakon Batman: Početak prije nego li smo Chris [Nolan] i ja sjeli i razgovarali o još jednom. Bio je strašan prijedlog za Viteza tame, a slično je strašan i prijedlog za još jedan film.”

Vitez tame je u prvih 10 dana prikazivanja u svijetu zaradio preko 300 milijuna dolara.

Tko je najbolji negativac za idući film o Batmanu?
[poll]a:2:{s:32:”Netko poznat, iz ranijih filmova”;s:1:”8″;s:25:”Netko novi, dosad neviđen”;i:26;}[/poll]