Connect with us

Webmajstori.net

Amazon ukida povrat novca u slučaju pada cijene, TV je izuzetak

Foto: telegraph.co.uk

Biznis

Amazon ukida povrat novca u slučaju pada cijene, TV je izuzetak

Amazon je u prošlosti znao vraćati kompletan iznos kupcima ako bi cijena proizvodu pala ubrzo nakon kupnje. Sada toga više nema, izuzev kupnje televizora, jer se kompanija jasno ogradila od toga u svojim uvjetima poslovanja.

Ako ste bilo kojom prilikom kupili nešto preko Amazona, a cijena tog proizvoda je pala unutar sedam dana od datuma dostave, u tom slučaju mogli ste zatražiti povrat novca od službe za korisnike temeljem stavke o “poklapanju cijena”, te bi vrlo vjerojatno u svom zahtjevu uspjeli.

Amazon je većinu takvih zahtjeva prihvaćao, potpuno se prilagođavajući kupcima. Sada toga više nema za većinu proizvoda, izuzev kod kupnje televizora, jer se kompanija jasno ogradila od toga u svojim uvjetima poslovanja.

Amazon.com konstantno radi na održavanju konkurentnih cijena svih proizvoda, te ćemo podržavati poklapanje cijena za neke proizvode i s drugim trgovinama. Amazon.com podržava poklapanje cijena za kupnju televizora s određenim trgovinama. Za sve druge proizvode Amazon.com ne nudi poklapanje cijena.

Kompanija ne prihvaća objašnjenje medija da se pravilnik promijenio, tvrdeći da nikada nisu ni nudili takvo ‘osiguranje’. Oni navode kako su u prošlosti radili izuzetke za neke slučajeve, te vraćali novac iako to pravilnikom nisu bili dužni. Sada više neće raditi izuzetke.

Bilo kako bilo, garantirano najnižu cijenu na Amazonu ćete dobiti samo ako kupujete televizor. Ako pak odlučite kupiti novi TV, ovdje možete pročitati uvjete za povrat novca u slučaju da cijena prijamniku padne unutar 30 dana od dana kupnje. Srećom tu su još uvijek dućani kao što je Best Buy, koji će od cijele priče najviše profitirati.

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u Biznis

Advertisement

Popularno

Na Vrh