Connect with us

Webmajstori.net

Bez dogovora: LinkedIn ‘preminuo’ u Rusiji, a broj korisnika raste

Foto: thenewsguru.com

Društvene mreže

Bez dogovora: LinkedIn ‘preminuo’ u Rusiji, a broj korisnika raste

Jučer je Ruska državna služba za nadzor telekomunikacija potvrdila kako LinkedIn i dalje ostaje blokiran u najvećoj državi na svijetu. Kako sada stvari stoje, obje zaraćene stranke drže svoje stranu, te se ne nazire kraj ovom problemu za 6 milijuna korisnika.

Još prije dva mjeseca pisali smo o tome kako je Roskomnadzor blokirao LinkedIn u Rusiji. Štoviše, zatraženo je i brisanje aplikacija iz Google trgovine i AppStore-a, a odluku je potvrdio i državni sud. Tada je prema posljednjim podacima broj korisnika u toj državi iznosio nešto više od 5 milijuna, a sada se na službenoj stranici može pročitati kako je broj za milijun veći.

Broj korisnika, unatoč blokadi, raste. No, s obzirom na činjenicu da društvena mreža broji čak 467 milijuna korisnika, Rusija predstavlja svega 1,3% populacije, te Microsoft, u čijem vlasništvu je LinkedIn, ne želi pristati na ultimatume.

Pravno gledano, Rusija se samo drži zakona iz 2014. godine, prema kojem želi zaštititi osobne podatke svojih državljana, prisiljavajući pritom sve servise da skladište podatke korisnika iz Rusije u – Rusiji. S druge strane, LinkedIn smatra da poštuju sporni zakon.

Naša vizija je stvaranje poslovnih prilika u cijelom svijetu. Razočarani smo što je Roskomnadzor blokirao pristup našem servisu u Rusiji. Iako vjerujemo da poslujemo u skladu sa svim važećim zakonima, te unatoč pregovorima u prosincu prošle godine, nismo uspjeli pronaći zajednički jezik.” – rekao je glasnogovornik LinkedIna.

Odgovor Roskomnadzora ne treba citirati, dovoljno je pročitati njihov status na Twitteru.

Pratit ćemo nastavak priče i izvještavati vas o novostima.

3 Comments

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

More in Društvene mreže

Popularno

To Top