Connect with us

Webmajstori.net

Clickjacking: Google ulaže znatne napore da spriječi prijevare

Clickjacking Google
Foto: bloovi.be

Servisi

Clickjacking: Google ulaže znatne napore da spriječi prijevare

Google je na svom blogu prije dva dana objavio post povezan sa Clickjackingom, malicioznom tehnikom za varanje posjetitelja web stranice, a koje direktno stvaraju štetu oglašivačima unutar AdWords programa. Kompanija navodi kako stalno nadograđuju sigurnost svojeg sistema u borbi protiv takvih pojava, te da sustav automatski prepoznaje neke takve metode.

Mi štitimo sistem oglašavanja na različite načine od raznih pokušaja prijevare. Naš tim stalno radi na pronalasku novih metoda prijevara, te često ulažemo u sprječavanje svih tih radnji. Čim pronađemo novi način varanja, naš tim kreće u stvaranje obrane našeg sustava.” – stoji u objavi.

Nedavno sam identificirali ‘Clickjacking‘ (poznat i kao UI Redress), koji je stvarao prijetnju za naše oglašivače koji koriste opciju plaćanja po kliku (pay-per-click), te smo stvorili obrambeni mehanizam da zaštitimo oglašivače. Clickjacking je tehnika u kojoj žrtva takve prijevare radi vrlo važne stvari, a da za to ne zna, u ovom slučaju klikajući na jednu ili više reklama.” – dodaju, te prilažu neke od metoda (metoda 1, metoda 2) protiv kojih se aktivno i, uvjeravaju nas, uspješno bore.

Iz kompanije dodaju kako svaku metodu pokušavaju ugraditi u sigurnosni sustav, kako bi ga isti automatski prepoznao i spriječio daljnje varanje. Ipak, napominju, na neke metode moraju ručno reagirati, te rade na rješavanju tih problema.

1 komentar

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

Više u Servisi

Advertisement

Popularno

Na Vrh