Connect with us

Webmajstori.net

Getty Images će tužiti Google

Getty Images Google
Foto: marketingland.com

Biznis

Getty Images će tužiti Google

Ove dvije američke kompanije mogle bi se naći pred sudom Europske unije jer Getty Images planira podići tužbu protiv Googlea. Razlog za tužbu prvospomenuta kompanija nalazi u činjenici da Google krši pravila tržišnog natjecanja, te da pritom promiču piratstvo…

Da netko planira tužiti Google iz bilo kojeg razloga više i nije neka vijest. Pravna služba američkog diva ima pune ruke posla u obrani svojeg poslovanja, a najnovije probleme stvara im Getty Images, agencija koja zastupa preko 200 tisuća fotoreportera diljem svijeta, čije slike prodaje/iznajmljuje na svojim stranicama.

Razlog za tužbu Getty Images pronalazi u činjenici da je Google početkom 2013. godine promijenio način prikaza slika među rezultatima pretraživanja (Google Slike). Do tada je pretraživač prikazivao male slike, a sada je svaka slika dostupna u najvećim rezolucijama, što je rezultiralo padom prometa na velikom broju stranica, a što je direktno utjecalo i na poslovanje tužitelja.

Takve promjene omogućile su da Google poveća svoju dominaciju, da zadrže monopol na kompletnim prometom, podacima o angažmanu i oglašavanju. Oni time promoviraju piratstvo. To je dovelo do povećanja kršenja autorskih prava, gdje korisnici nehotice postaju pirati.” – objavila je kompanija.

Takvo njihovo ponašanje ne utječe samo na naše suradnike, već i na živote i egzistenciju naših umjetnika diljem svijeta, sada i u budućnosti.” – dodaje za kraj  Yoko Miyashita, glavni savjetnik Getty Imagesa.

Getty Images dobro je poznata kompanija i domaćim webmasterima, koji su imali problema u nekoliko navrata zbog opomena za kršenja autorskih prava. Najnovije metode bile su u suradnji s domaćom tvrtkom Guliver image d.o.o., o čemu također postoji tema na forumu (koju savjetujemo da pročitate).

1 komentar

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

Više u Biznis

Advertisement

Popularno

Na Vrh