Connect with us

Webmajstori.net

Google Family Link: Novi projekt za kontrolu djece prilikom korištenja tehnologije

Foto: google.com

Security

Google Family Link: Novi projekt za kontrolu djece prilikom korištenja tehnologije

Google je pokrenuo novi projekt naziva Family Link, pomoću kojeg je moguće otvoriti račun za dijete mlađe od 13 godina, te kontrolirati aplikacije koje koristi (i koliko dugo) na pametnom uređaju.

Family Link je novo rješenje za roditelje koji žele kontrolirati što njihova djeca koriste na svojem mobitelu, tabletu ili nekom trećem pametnom uređaju. U jednoj rečenici, Family Link omogućuje roditeljima da otvore Google račun za svoje dijete, koje mora biti mlađe od 13 godina, te pomoću korisničkog sučelja nadziru što djeca rade.

Tako ćete aktivacijom ove usluge imati mogućnost biranja aplikacija koje će biti instalirane na uređaju. Pratit ćete statistiku korištenja tih aplikacija, baš kao i izvještaj o tome koliko dugo vaše dijete gleda u uređaj. Za djecu koja bez tableta ne idu u krevet, moguće je automatski zaključati uređaj u određeno doba dana (odnosno noći), s porukom djetetu kako je vrijeme za spavanje.

Family Link trenutno samo za USA tržište

Loša vijest je što Family Link još uvijek nije dostupan za naše tržište, trenutno je moguće aplicirati samo za državljane Sjedinjenih Američkih Država. No, moguće je zatražiti da vas Google obavijesti kada na vašem području usluga postaje dostupna. Dobra vijest je da ćete za korištenje ove usluge trebati bilo koji Android uređaj koji pogoni Nougat (7.0) ili noviju verziju.

3 Comments

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

More in Security

Popularno

To Top