Security

Google Family Link: Novi projekt za kontrolu djece prilikom korištenja tehnologije

Foto: google.com

Google je pokrenuo novi projekt naziva Family Link, pomoću kojeg je moguće otvoriti račun za dijete mlađe od 13 godina, te kontrolirati aplikacije koje koristi (i koliko dugo) na pametnom uređaju.

Family Link je novo rješenje za roditelje koji žele kontrolirati što njihova djeca koriste na svojem mobitelu, tabletu ili nekom trećem pametnom uređaju. U jednoj rečenici, Family Link omogućuje roditeljima da otvore Google račun za svoje dijete, koje mora biti mlađe od 13 godina, te pomoću korisničkog sučelja nadziru što djeca rade.

Tako ćete aktivacijom ove usluge imati mogućnost biranja aplikacija koje će biti instalirane na uređaju. Pratit ćete statistiku korištenja tih aplikacija, baš kao i izvještaj o tome koliko dugo vaše dijete gleda u uređaj. Za djecu koja bez tableta ne idu u krevet, moguće je automatski zaključati uređaj u određeno doba dana (odnosno noći), s porukom djetetu kako je vrijeme za spavanje.

Family Link trenutno samo za USA tržište

Loša vijest je što Family Link još uvijek nije dostupan za naše tržište, trenutno je moguće aplicirati samo za državljane Sjedinjenih Američkih Država. No, moguće je zatražiti da vas Google obavijesti kada na vašem području usluga postaje dostupna. Dobra vijest je da ćete za korištenje ove usluge trebati bilo koji Android uređaj koji pogoni Nougat (7.0) ili noviju verziju.

3 Comments

Značajni odgovori

 1. Neznam za to kontroliranje... Kako ce roditelj koji je ajmo rec u vecini slucajeva kompjuterski nepismen kontrolirati malog buduceg hackera?

  Budimo realni, dobar dio ove djece nece raditi od 9 - 17 fizicke poslove, jer kad oni odrastu to ce raditi roboti. A ta djeca ce vrlo vjerojatno koristiti racunala na nivou na kojem cak i mi koji smo sad na nekom visem nivou nebi znali koristiti.

  Kako ce onda roditelj koji 9 sati radi na bausteli kontrolirati svoje djete koje po cijeli dan visi ili je okruzeno racunalima?

  EDIT:
  Represija nikada nikom niej donjela nista dobro, kontrola, zabrana samo ce malog klinca pretvoriti u jos veceg buntovnika bez razloga, a familly link ce biti i dalje upaljen a klinjo ce i dalje raditi sto zeli, jer znade...

 2. Ma ok je to fora. Nije to za ni za starije roditelje ni za stariju djecu. To je taman za, npr. mene. Djeca su mi premala da bi koristili neke stvari (npr. moj google spreadsheet na tabletu), a sam dovoljno tehnicki potkovan da skuzim tu google spiku (pretpostavljam da vecina ekipe iz moje generacije je sposobna za to).

 3. Za koliko godina djecu je to?

Nastavi ovu raspravu WM Forum

Sudionici

Popularno

To Top