Connect with us

Webmajstori.net

Google je osvježio algoritam mobilnog pretraživanja

Google mobilno pretrazivanje
Foto: cgain.co.uk

SEO

Google je osvježio algoritam mobilnog pretraživanja

Jesu li vaše stranice prilagođene mobilnim uređajima? Google sve više cijeni takve stranice, a s vremenom će takve stranice imati sve veću prednost među rezultatima mobilnog pretraživanja, stoga je krajnje vrijeme da unaprijedite svoju stranicu, ako već niste. 

Prije gotovo dva mjeseca Google je najavio da će internet biti još više prilagođen mobilnim uređajima, a prije dva dana John Mueller je na svom Twitter profilu potvrdio da se veliko osvježenje algoritma mobilnog pretraživanja u potpunosti pustilo u pogon. Ovo je njegov tvit:

Podsjetimo, Google je najavio kako će stranice prilagođene mobilnim uređajima osnažiti svoje pozicije u odnosu na one koje nisu, eventualno se i popeti na koju poziciju više. Naravno da i faktor relevantnosti i kvalitete sadržaja i dalje ima najbitniju ulogu, ali ako i vi i konkurencija imate jednako relevantan sadržaj, a on mobilno prilagođenu stranicu za razliku od vas, mogao bi (vjerojatno i bude) bolje kotirati među rezultatima mobilnog pretraživanja.

Google ja napomenuo da ovakve promjene u algoritmu vjerojatno nećete niti primijetiti ako već imate mobilno prilagođenu stranicu (tj ako je bila prilagođena i prije izlaska tog algoritma 21. travnja prošle godine).

Dodajmo za kraj kako je mobilno pretraživanje u naglom rastu posljednjih godina, s početkom izlaska pametnih telefona, pa kasnije i posljedično padom cijena (i rastom kvalitete) mobilnog interneta. Prema određenim statistikama u Hrvatskoj je postotak pristupa internetu preko mobilnih uređaja prešao 60%, što je dovoljan motiv da se potrudite oko tako velike “publike” za vašu internet stranicu.

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u SEO

Advertisement

Popularno

Na Vrh