Connect with us

Webmajstori.net

Google najavio penale za “nametljiv međuprostor” mobilnog sadržaja

Foto: searchenginejournal.com

SEO

Google najavio penale za “nametljiv međuprostor” mobilnog sadržaja

Google je prije dva dana najavio kazne za sve stranice koje koriste takozvani “nametljiv međuprostor” koji ometaju pristup glavnom sadržaju web lokacije. Sve takve stranice lošije će rangirati s početkom nadolazeće godine, a odnosi se na mobilno pretraživanje…

Prije dva dana Google je na službenom webmaster blogu objavio vrlo zanimljiv post u kojem obavještavaju korisnike o planu da olakšaju pristup sadržajima internet stranica na mobilnim uređajima. Najefikasnija metoda da prisilite vlasnike web stranica da se prilagode novim uvjetima je – prijetnja kaznama, tj. penalima.

Tako iz američke kompanije najavljuje da će, od 10. siječnja 2017. godine, svaka web lokacija koja sadrži neki vid takozvanog “nametljivog međuprostora”, lošije rangirati nego je rangirala do sada! Što je to “nametljiv međuprostor”? To je svaki oblik (neželjenog) sadržaja web lokacije koji ometa korisniku pristup glavnom sadržaju.

Primjer za takav neželjeni sadržaj su popup oglasi (skočni prozori, nap. a) koji se prikažu odmah po pristupu stranici i pritom ometaju direktan pristup glavnom sadržaju. Također, svaki sadržaj koji je potrebno “ugasiti” prije pristupa izvornom sadržaju, ili isti većinom prekriva izvorni sadržaj, je neželjeni sadržaj.

Izuzetak su korisne obavijesti korisnicima. Kao primjer prihvatljivog “nametljivog međuprostora” navodi se obavijest o kolačićima, dobno ograničenje za pristup sadržaju, te banneri koji zauzimaju razuman prostor te se lako uklanjaju (usporedbe radi, prihvatljivi su banneri koji pozivaju na instalaciju aplikacije u vrhu ekrana u Safariju ili Chromeu).

Kako gledate na ove promjene u algoritmu mobilnog pretraživanja? Napišite nam na forumu.

6 komentara

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

Više u SEO

Advertisement

Popularno

Na Vrh