Connect with us

Webmajstori.net

Google povećao broj znakova u meta opisima, treba li ih mijenjati?

Foto: Screenshot

SEO

Google povećao broj znakova u meta opisima, treba li ih mijenjati?

Google je prije nekoliko dana putem službenog glasnogovornika i društvenih mreža potvrdio da su povećali broj znakova u opisima stranice kod rezultata pretraživanja (meta description, op. a). Logičnim se postavlja pitanje, trebamo li mijenjati naše web stranice ili će Google sam izvući širi opis?

Nedavno smo napravili određene izmjene kojima smo željeli dobiti bolje opise i korisne informacije o stranici, kako bi korisnici mogli lakše shvatiti je li sadržaj stranice relevantan njihovom pretraživanju. To je rezultiralo, u prosjeku, nešto dužim isječcima među rezultatima pretraživanja – rekao je glasnogovornik kompanije.

Određeni alati, kao što je RankRanger, koji (između ostalog) broje prosječan broj znakova u meta opisima u rezultatima pretraživanja, donedavno su prikazivali oko 160 znakova. U posljednje vrijeme taj je prosjek skočio na 230 znakova. Određene informacije govore da je maksimalno moguće prikazati 320 znakova, a sve to u konačnici dovodi do pitanja trebamo li raditi kakve izmjene na svojim stranicama, vezano za ove promjene u rezultatima pretraživanja.

Da, nije to vaša mašta, uistinu smo proširili naše isječke, za nijansu. Nije potrebno mijenjati meta opise, ovo je više dinamički proces. Raspitat ću se još oko te informacije, no kao pretpostavku mogu reći kako je maksimalni mogući broj znakova 320. Možete vi staviti više znakova u svoj opis, koji mi možemo koristiti u svojim isječcima – što često i nije slučaj – ali se tako dugački opisi neće prikazivati – odgovarao je Danny Sullivan na brojne upite na društvenim mrežama.

U prijevodu, Google među rezultatima može prikazivati vaš meta description, ali ga često ne koristi već, zavisno o onome što korisnik pretražuje, u isječak ugrađuje sadržaj koji je pronašao na vašim stranicama. Stoga, ova vijest je dobra, kako za webmastere, tako i za korisnike. I ne, nije potrebno raditi nikakve izmjene na svojim stranicama.

Da su duži opisi dokaz je i prikaz rezultata pretraživanja za pojam Webmajstori.

Ostavi komentar

Više u SEO

Na Vrh