Connect with us

Webmajstori.net

Google utajio 1,6 mlrd eura? Policija pretražuje urede u Parizu!

Google SEO certifikate
Foto: cstatic.net

Biznis

Google utajio 1,6 mlrd eura? Policija pretražuje urede u Parizu!

Google je ponovno na udaru porezne policije! Ovoga puta odlučili su pretresti urede u sjedištu Francuske, a prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je američka kompanija utajila oko 1,6 milijardi eura. 

Od 5 sati ujutro Google sjedište u Francuskoj meta je kontrole stotinjak poreznih i financijskih policajaca. Radi se o velikoj akciji u kojoj se traže dokazi za protupravno poslovanje kojim je glavno europsko sjedište američke kompanije, Google Irska, izbjeglo plaćanje poreza Francuskoj. Iznos koji neimenovani izvori spominju kreće se oko vrtoglavih 1,6 milijardi eura.

Mi poslujemo u skladu s francuskim zakonima, te u potpunosti surađujemo s vlastima.” – kratko je prokomentirao najnoviju akciju glasnogovornik Googlea.

Početkom godine vrlo slične probleme imao je i Google u Velikoj Britaniji, koji se u pregovorima nagodio, te pristao platiti 185 milijuna dolara. Na te događaje osvrnuo se nekoliko mjeseci prije ove akcije CEO multinacionalne kompanije, prilikom posjete sjedištu u Parizu. Tada je rekao:

Mi smo globalna kompanija. Moramo se pridržavati poreznih zakona svake države, i mi se pridržavamo lokalnih poreznih zakona. Jedino što mi zagovaramo jest jednostavniji globalni porezni sustav.” – objašnjavao je Sundar Pichai.

2 komentara

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

Više u Biznis

Advertisement

Popularno

Na Vrh