Connect with us

Webmajstori.net

Indija želi regulirati tržište kriptovaluta: Bitcoin nije i neće biti zabranjen

Biznis

Indija želi regulirati tržište kriptovaluta: Bitcoin nije i neće biti zabranjen

Facebook je zabranio sve oglase vezane za kriptovalute, a iz Indije dolaze velike najave o regulaciji tržišta kriptovaluta. Jesu li takve i slične vijesti razlog velikog pada cijene Bitcoina i ostalih kriptovaluta?

Mnoštvo loših vijesti o kriptovalutama naštetili su tržišnoj vrijednosti gotovo svim kriptovalutama, a znatan pad zabilježio je i Bitcoin. Jedna od tih vijesti došla je početkom ovog mjeseca, kada je ministar financija Indije, Arun Jaitley, u svojem govoru rekao kako kriptovalute nisu legalno sredstvo plaćanja, što su mnogi mediji prenijeli kao najavu zabrane Bitcoina u Indiji.

No, to nije istina, već je sutradan u svojem obrazloženju Arun jasno dao do znanja kako se radi o nereguliranom tržištu kapitala, koje u takvom obliku nije poželjno. Što se može očekivati u budućnosti, teško je reći, a vjeruje se kako je taj govor samo najava regulacije tržište kriptovalutama po uzoru na Kinu ili Južnu Koreju.

Ne priznajemo kriptovalute kao legalno sredstvo plaćanja, te ćemo uvesti određene regulacije kojima ćemo regulirati tržište kriptovalutama” – rekao je u svojem govoru.

I, koliko god je u svojem govoru ministar pažljivo birao riječi, njegov govor brzo je obišao svijet kriptovaluta, te je zasigurno naštetio cijenama na tržištu. Bitcoin je u posljednjih mjesec dana prepolovio svoju cijenu, te se proteklih nekoliko dana vrti između 8 i 9 tisuća dolara.

Mnogi su ovaj pad jedva dočekali i okarakterizirali za kao početak kraja za sve kriptovalute. No, treba biti realan i reći kako smo takve padove i u prošlosti susretali, a na kraju je Bitcoin izlazio još jači iz takvih priča. Uostalom, Bitcoin se sada samo vratio na cijenu koju je imao prije svega dva mjeseca…

Ostavi komentar

Više u Biznis

Na Vrh