Connect with us

Webmajstori.net

Jesu li Google reklame neželjeni nametljivi međuprostor?

Google mobilno pretrazivanje
Foto: cgain.co.uk

Biznis

Jesu li Google reklame neželjeni nametljivi međuprostor?

Nakon što je Google najavio sankcije za sve stranice koje koriste takozvani neželjeni nametljivi međuprostor, mnogi su si s pravom postavili pitanje jesu li Google reklame neželjeni nametljivi međuprostor, te trebaju li biti zahvaćene novim algoritmom mobilnog pretraživanja?

Američkoj kompaniji u interesu je da se njihove reklame prikazuju na mobilnim verzijama stranica, ali neki formati jasno krše njihova nova pravila. Stoga bi bilo pošteno da najavljene kazne obuhvate i njihov proizvod. Hoće li to tako biti vrijeme će pokazati, a John Mueller za sada nije htio odgovoriti konkretno – da ili ne.

Nama je bitan efekt opisan na blogu, bez obzira koji je izvor (nametljivog međuprostora, nap. a).” – odgovorio je John na pitanje na Twitteru.

Korisnici AdSense nedavno su dobili mogućnost ugradnje “Page-level” reklama u svoje mobilne stranice. Te reklame se prostiru preko cijelog ekrana, te prekrivaju glavni sadržaj, što je upravo ono što bi novi algoritam rangiranja trebao kažnjavati. Uostalom, pogledajte video i sami procijenite.

Što vi mislite? Krše li “Page-level” oglasi pravila “nametljivog međuprostora”? Drugo pitanje je: Treba li Google kažnjavati korisnike koji koriste ovakav tip reklama? Koristite li i vi sporne Google reklame na svojim stranicama? Hoćete li ih ukloniti? Komentirajte na forumu.

1 komentar

Nastavi ovu raspravu na WM Forumu

Više u Biznis

Advertisement

Popularno

Na Vrh