Biznis

Jesu li Google reklame neželjeni nametljivi međuprostor?

Google mobilno pretrazivanje
Foto: cgain.co.uk

Nakon što je Google najavio sankcije za sve stranice koje koriste takozvani neželjeni nametljivi međuprostor, mnogi su si s pravom postavili pitanje jesu li Google reklame neželjeni nametljivi međuprostor, te trebaju li biti zahvaćene novim algoritmom mobilnog pretraživanja?

Američkoj kompaniji u interesu je da se njihove reklame prikazuju na mobilnim verzijama stranica, ali neki formati jasno krše njihova nova pravila. Stoga bi bilo pošteno da najavljene kazne obuhvate i njihov proizvod. Hoće li to tako biti vrijeme će pokazati, a John Mueller za sada nije htio odgovoriti konkretno – da ili ne.

Nama je bitan efekt opisan na blogu, bez obzira koji je izvor (nametljivog međuprostora, nap. a).” – odgovorio je John na pitanje na Twitteru.

Korisnici AdSense nedavno su dobili mogućnost ugradnje “Page-level” reklama u svoje mobilne stranice. Te reklame se prostiru preko cijelog ekrana, te prekrivaju glavni sadržaj, što je upravo ono što bi novi algoritam rangiranja trebao kažnjavati. Uostalom, pogledajte video i sami procijenite.

Što vi mislite? Krše li “Page-level” oglasi pravila “nametljivog međuprostora”? Drugo pitanje je: Treba li Google kažnjavati korisnike koji koriste ovakav tip reklama? Koristite li i vi sporne Google reklame na svojim stranicama? Hoćete li ih ukloniti? Komentirajte na forumu.

1 Comment

Značajni odgovori

  1. Njihove su reklame, njihova pravila pa je logicno da nece kaznjavati sami sebe.
    Iako tehnicki gledano page level oglasi uzimaju famozni meduprostor, google jasno istakne close button, pokrene se jednom po sesiji i na kraju daje neki relevantan link. Nista od spomenutog se ne moze reci za one grozote od popup nasilnika lajkaj pa vidi sadrzaj a maleni x skriven negdje u pi..i materinoj.
    Za ove nejasnoce uhvatit ce se mnogi, a najvise oni koji su dobili penal kod googla. Njima nitko nije prav i samo oni znaju sta je pravda.
    Hajde malo ekipa, raspisite se da i nas mrcina spomene u sljedecem clanku :slight_smile:

Nastavi ovu raspravu WM Forum

Sudionici

Popularno

To Top