Connect with us

Webmajstori.net

Kada će Google zaustaviti pitanja i objaviti zadnji Penguin update 4.0?

Penguin update 4.0
Foto: inetsolutions.org

SEO

Kada će Google zaustaviti pitanja i objaviti zadnji Penguin update 4.0?

Vjerojatno vam se kosa na glavi diže od tih silnih članaka o Penguin update 4.0 osvježenju i konstantnih pitanja kada će Google napraviti reda među rezultatima pretraživanja? Kako li se tek osjećaju Gary Illyes i John Mueller koji svakodnevno odgovaraju na ista pitanja webmastera diljem svijeta…

Prošlo je nešto više od 18 mjeseci (ili točno 571 dana) od kada je Google objavio Penguin 3.0 i ponovno zavio black hat webmastere u crno. Od toga dana mnogo je bilo prognoza kada će Google objaviti Penguin update 4.0, od početka 2015. do dana današnjeg Gary Illyes i John Mueller odgovorili su na stotine (ma tisuće!) pitanja o najnovijem osvježenju u algoritmu.

Posljednje prognoze govorile su da će se to dogoditi u prvom kvartalu 2016. godine, no ipak ga nismo dočekali. Kada ćemo? Nitko ne zna. Već spomenuti zaposlenici najpopularnije tražilice na svijetu stalno odgovaraju da će to biti uskoro, ali točan datum “nitko” ne zna. Pa se opet nađe jedan koji će ih pitati na Twitteru kada će pingvini ponovno napraviti dar mar.

Osjećaj je kao kad imaš dijete na zadnjem sjedalu koje svaku minutu pita ‘jesmo sad stigli?’, a takvima treba odgovoriti ‘zaustavit ću automobil i nećemo ići nikuda’.” – duhovito, vrlo slikovito i vrlo točno je cijelu situaciju opisao jedan webmaster u komentarima (samo jednog u nizu) članka na ovu temu.

Kada objave Penguin update 4.0 obavijestit će nas

Neki pak na svaku promjenu u pretraživanju gledaju kao da su pingvini uzrok. Takvima je lijepo odgovorio John Mueller neki dan, kada je (između ostalog) tvitao: “Promjene se stalno događaju, kako kod nas tako i na webu“. Stoga se opustite, doći će dan kada će Google osloboditi pingvine, a o tome će nas i obavijestiti.

I da, i ovo je samo još jedan od članaka na tu temu, nadajmo se i posljednji do dana kada Google konačno ne objavi službeno radosnu vijest (kako kome).

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u SEO

Advertisement

Popularno

Na Vrh