Connect with us

Webmajstori.net

Centralna i Narodna banka Kine srušile cijenu bitcoina

Foto: bitcoin.com

članak

Centralna i Narodna banka Kine srušile cijenu bitcoina

Bitcoin je u periodu od protekla tri tjedna imao velike uspone i padove, što je dovelo do zanimljive rasprave čak i na našem forumu. Dok neki bitcoin smatraju dobrom investicijom, drugi se ipak zalažu za “opipljivu” valutu. Takav rast i pad normalan je, te je više puta viđen na burzi bitcoina. Svi stručnjaci slažu se da nakon naglog rasta cijene treba očekivati i sličan pad. Pitanje je bilo trenutka i razine na koju će cijena pasti, a sve to odigralo se u proteklih nekoliko dana.

Prije tri dana, 05. siječnja, cijena bitcoina iznosila je nešto više od $1150 dolara, da bi samo dva dana nakon, 07. siječnja, cijena pala na niskih $830. Nakon toga uslijedio je novi, lagani rast, te u trenutku pisanja ovog članka cijena bitcoina iznosi oko $930.  S obzirom na to da je cijena bitcoina polovicom prošlog mjeseca iznosila manje od $800, svi koji su bili vlasnici bitcoina prije ovih fluktuacija su i dalje u plusu.

Razlog naglog rasta cijene bila je Kina, čiji stanovnici su masovno kupovali bitcoine u spornom periodu, motivirani problemima i nesigurnostima svjetskog tržišta i nacionalne valute. U petak je Centralna banka Kine upozorila na racionalno investiranje u virtualnu valutu, dok je Narodna banka održala sastanak s predstavnicima najveće burze bitcoina u Kini. Sve to izazvalo je efekt kod građana, što posljedično uzrokuje masovnu rasprodaju bitcoina, čime se ruši cijena i stabilnost te kriptovalute.

Posjedujete li bitcoin? Planirate li investirati? Bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije.

Click to comment

Započni raspravu na WM Forumu

More in članak

Popularno

To Top