Connect with us

Webmajstori.net

Centralna i Narodna banka Kine srušile cijenu bitcoina

Foto: bitcoin.com

članak

Centralna i Narodna banka Kine srušile cijenu bitcoina

Bitcoin je u periodu od protekla tri tjedna imao velike uspone i padove, što je dovelo do zanimljive rasprave čak i na našem forumu. Dok neki bitcoin smatraju dobrom investicijom, drugi se ipak zalažu za “opipljivu” valutu. Takav rast i pad normalan je, te je više puta viđen na burzi bitcoina. Svi stručnjaci slažu se da nakon naglog rasta cijene treba očekivati i sličan pad. Pitanje je bilo trenutka i razine na koju će cijena pasti, a sve to odigralo se u proteklih nekoliko dana.

Prije tri dana, 05. siječnja, cijena bitcoina iznosila je nešto više od $1150 dolara, da bi samo dva dana nakon, 07. siječnja, cijena pala na niskih $830. Nakon toga uslijedio je novi, lagani rast, te u trenutku pisanja ovog članka cijena bitcoina iznosi oko $930.  S obzirom na to da je cijena bitcoina polovicom prošlog mjeseca iznosila manje od $800, svi koji su bili vlasnici bitcoina prije ovih fluktuacija su i dalje u plusu.

Razlog naglog rasta cijene bila je Kina, čiji stanovnici su masovno kupovali bitcoine u spornom periodu, motivirani problemima i nesigurnostima svjetskog tržišta i nacionalne valute. U petak je Centralna banka Kine upozorila na racionalno investiranje u virtualnu valutu, dok je Narodna banka održala sastanak s predstavnicima najveće burze bitcoina u Kini. Sve to izazvalo je efekt kod građana, što posljedično uzrokuje masovnu rasprodaju bitcoina, čime se ruši cijena i stabilnost te kriptovalute.

Posjedujete li bitcoin? Planirate li investirati? Bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije.

Click to comment

Join the discussion at WM Forumu

More in članak

Popularno

To Top