Connect with us

Webmajstori.net

Nadolazeći Penguin update (4.0) trebao bi biti i posljednji

Penguin update
Foto: geekiti.com

SEO

Nadolazeći Penguin update (4.0) trebao bi biti i posljednji

Iako još uvijek ne znamo točan dan kada će Google “osloboditi pingvine” po četvrti put (Penguin update 4.0), za očekivati je da će se dogoditi u prvoj polovici ove godine (što znači uskoro), a zaposlenik kompanije nagovijestio je kako bi to mogao biti posljednji veliki Penguin update.

Napisao je to Gary Illyes na Twitteru u razgovorima s drugim korisnicima ove popularne društvene mreže. Na razne načine iz njega pokušavaju dobiti datum ili barem okvirno vrijeme kada će pingvini napraviti (ne)red na tražilici, no za sada još uvijek ne uspijevaju doći do takve informacije.

Ovo konkretno znači da će i pingvini postati dio glavne jezgre filtra rezultata pretraživanja, to jest da će se njihov utjecaj biti vidljiv uživo, pa više neće biti velikih osvježenja. To je prilično loša vijest za sve one koji koriste takozvane “black hat” metode, jer će njihov “krimi rad” biti “nagrađen” puno brže. Ali je istovremeno jako dobra vijest za sve one koji se ne koriste takvim metodama, te one koji kupuju male stranice u razvoju (manja vjerojatnost da će kupiti stranicu koja će na osvježenju pasti).

Dodajmo još kako je Gary prije nekoliko dana na jednom video druženju rekao i kako će Google objaviti službenu obavijest kada Penguin update (4.0) bude pušten u pogon, sve kako bi smanjio svakodnevne upite o istom. Naravno, kada oni objave i Webmajstori će vas informirati o tome.

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u SEO

Advertisement

Popularno

Na Vrh