Connect with us

Webmajstori.net

Ponovno indeksiranje slika može trajati mjesecima

Foto: techentice.com

SEO

Ponovno indeksiranje slika može trajati mjesecima

Prvo indeksiranje slike traje kratko, no ako iz bilo kojeg razloga odlučite promijeniti već indeksiranu sliku na svojoj stranici, na ponovno indeksiranje možda ćete čekati i mjesecima. A pritom van nitko ne garantira da će se taj “reindex” dogoditi. Zato drugi puta pazite prilikom objave slika…

Tri put mjeri, jednom sijeci, ili još preciznije, tri puta provjeri sliku, jednom objavi. To bi mogla biti nova poslovica koju ćete u sebi ponavljati prije objave iduće slike na stranici. Jer jednom kada Google pronađe vašu sliku, te se počne pojavljivati među rezultatima pretrage, trebat će mu dugo da je ponovno provjeri.

Za primjer ćemo uzeti da ste unutar svog članka o Google tražilici stavili sliku imena “google.jpg”. Tek nakon par dana shvatili ste da je na slici neka druga tražilica, Yahoo recimo, možda će biti kasno da ju zamijenite s pravom slikom na istoj adresi, jer ako je prva slika već indeksirana, za novo indeksiranje tog url-a može proći jako puno vremena.

“Ako editiram sliku, te ju uploadam na isti URL od stare slike, hoće li se vidjeti te promjene?” – pitao je Andrew Rodgers putem Twittera zaposlenika Googlea.

“Slike se ne mijenjaju često, stoga ih niti ne indeksiramo ponovno tako često. Potrajat će, ali bi trebalo funkcionirati” – odgovorio mu je John Mueller. Uslijedilo je novo pitanje, tražio se konkretniji odgovor (broj dana, tjedana, mjeseci, godina…).

“Ovisi, ali može potrajati i mjesecima. Naravno, indeksiranje nije zajamčeno, stoga se ne može pretpostaviti da će se promjena uvijek dogoditi.” – objasnio je.

Nastavi čitati
Advertisement
Možda vas zanima...
Ostavi komentar

Više u SEO

Na Vrh