Connect with us

Webmajstori.net

Pretjerivač: Održavat ovakvu stranicu na Facebooku je teški mazohizam

Foto: Pretjerivač

Društvene mreže

Pretjerivač: Održavat ovakvu stranicu na Facebooku je teški mazohizam

Cenzura je na Facebooku sve veća, a posljednjih su je dana na svojoj koži osjetile i satirične stranice, od kojih su najpopularnije “Di su pare?” i “Pretjerivač”, a koje više nisu dostupne na toj društvenoj mreži.

Odlučili smo probati doći do nekog konkretnog komentara autora satirične stranice “Pretjerivač”. On je u svojem prvom odgovoru kratko i jasno napisao: “Facebook stranica je izbrisana zbog govora mržnje, što god to značilo. Postoje još YouTube kanal i Twitter račun.“. Drugi odgovor bio je mnogo konkretniji.

Održavat ovakvu stranicu na facebooku je teški mazohizam i ima smisla otprilike koliko i organizacija zimskih olimpijskih igra u Sahari, tako da u ovom trenutku ne vidim nikakve koristi od nove Facebook stranice. Nažalost ni drugi društveni mediji nisu puno bolji, a prema svemu sudeći će biti sve gori i gori. Ali nema veze, bolje ionako ne zaslužujemo.

Nije nam poslao linkove, no pomoću Googlea jednostavno je doći do njih. Ovo bi trebao biti službeni YouTube kanal “Pretjerivača”, dok ovdje možete naći njegove objave na Twitteru. S obzirom na to da je većinu svojeg rada objavljivao isključivo na Facebooku, jasno je da je višegodišnji rad i trud izgubljen, ako mu stranicu Facebook ne odluči vratiti. Broj pretplatnika na YouTubeu, odnosno pratitelja na Twitteru, jasno sugerira da kreće od nule. Šteta, jer mnogi vole satiru, ona nam je potrebna, te nju ne bi trebalo cenzurirati.

Slična situacija je i sa stranicom “Di su pare?“. Oni su otvoreno za Index rekli da su pretjerali, no oni vjeruju da se radi o blokadi stranice, za koju nisu sigurni koliko će trajati. Do tada, i njih je moguće pratiti na drugim društvenim mrežama, a njih možete pratiti na Instagramu.

❤ #disupare

A post shared by Di su pare 2.0 (@disupare) on

1 komentar

Više u Društvene mreže

Na Vrh