Connect with us

Webmajstori.net

RIP LINK OPERATOR: Ovaj način provjere linkova stvar je prošlosti

Foto: searchengineland.com

SEO

RIP LINK OPERATOR: Ovaj način provjere linkova stvar je prošlosti

LINK OPERATOR Kada ste posljednji put pomoću Google tražilice provjeravali backlinkove? Znate onu staru metodu guglanja “link:www.domena.com”? Ne sjećate se? Pa i bolje je da zaboravite na tu metodu, jer već duže vremena ne funkcionira najbolje, a sada je i službeno “mrtva”…

Novi(ji) webmasteri možda ni ne znaju za staru metodu provjere linkova s tuđih web stranica ka vašoj, s obzirom na razne alate koji se danas nalaze na tržištu. Ukratko, prije ste mogli u Google tražilicu upisati  “link:www.24sata.hr”, te bi vam se prikazali rezultati drugih stranica koje linkaju prema internet stranici 24 sata. Ili barem većinu.

Takva metoda od početka nije bila najpreciznija, ali je bila najrelevantnija u vremenima bez puno SEO alata. Koristili su je svi koji su se razumjeli u SEO. No, Google se ogradio od navedene funkcija još od početka. Jasno je napisao da postoji mogućnost grešaka, tj. da vam sustav ne prikaže baš sve stranice (što je po njima bila “normalna stvar”).

https://twitter.com/JohnMu/status/819094559770738688

Danas tu funkciju ne koristi nitko. Barem bi tako trebalo biti. No nažalost, i danas postoje SEO “stručnjaci” koji se služe tom metodom, te ju smatraju relevantnom. Takvima je najbolje poslati link na neke od izjava zaposlenika Google tražilice, pa ako su skeptični, onda na članak popularnog SEL portala, kojem je i glasnogovornik potvrdio ovu informaciju.

Link operator, počivao u miru.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Join the discussion at WM Forumu

More in SEO

Popularno

To Top