Connect with us

Webmajstori.net

Robot Play-i će podučavati djecu programiranju

članak

Robot Play-i će podučavati djecu programiranju

Vikas Gupta je krajem 2012 godine napustio svoj posao u Googleu i posvetio se planiranju ostatka života. S obzirom na to da je imao malenu kćer shvatio je da mora napraviti neki pothvat koji će imati vez s djecom. Istraživao je i došao do zaključka da Amerikanci jako kasno počinju svoju djecu učiti korisnim aktivnostima, između ostalog i kodiranja.

Bilo mu je jasno da to mora promijniti pa je došao na ideju da djecu već od najranije dobi uči programiranju. Stvorio je robota koji bi djecu trebao podučavati programiranju. Gupta je napomenuo kako je i njemu u mladosti bilo problem programirati te da se jako mučio s usvajanjem osnovnih koncepata programiranja. No, vjeruje kako su istraživanja na MIT-u istinita i da djeca mogu shvatiti programske koncepte već od najranije dobi.

Tako su nastali mali robotići koji nose ime Play-i. Očito je da je ovo dobar i kvalitetan proizvod koji je još u razvojnoj fazi i sigurno će biti dograđivan u budućnosti. Vjerujemo kako ovaj koncept učenja programiranja djeca mogu lako usvojiti te se nadamo da će ideja zaživjeti. U nastavku pogledajte video koji objašnjava kako radi Play-i:

Nastavi čitati
Advertisement
Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u članak

Advertisement

Popularno

Na Vrh