Connect with us

Webmajstori.net

Ruski youtuber u zatvoru zbog Pokemon Go igrice

Foto: aolcdn.com

Društvene mreže

Ruski youtuber u zatvoru zbog Pokemon Go igrice

Pomalo bizarna vijest dolazi nam iz Rusije, gdje je mladi youtuber, Ruslan Sokolovsky, uhićen zbog igranja Pokemon Go igrice u crkvi! Da stvar bude još bizarnija, zbog navedenog čina prijeti mu i do pet godina zatvora…

Možda nekima posao youtubera izgleda zabavno, jer često to izgleda kao dobra zabava i  laka zarada. Ali mnogi autori za popularnost videa spremni su prijeći granice zakona, zbog čega često plaćaju novčane kazne. A postoje primjeri gdje takvi prekršaji vode ravno u zatvor.

Jedan od posljednjih takvih primjera dolazi iz Rusije. Ruslan Sokolovsky je mladi 21-godišnjak youtuber, čiji kanal na ovoj mreži broji gotovo 300 tisuća pretplatnika. Da poveća broj pratitelja i pregleda svojih video uradaka, odlučio je domoći se pažnje hvatanjem Pokemona u crkvi.

Pažnju je dobio, jer danas o njemu pišu baš svi svjetski mediji, jer zbog navedenog čina je ubrzo uhićen, te mu prijeti kazna i do 5 godina zatvora. Razlog? Prekršio je članak 282 koji govori o “poticanju mržnje i neprijateljstva, kao i poniženju ljudskog dostojanstva“.

Kako netko može biti optužen samo zbog unošenja smartphonea u crkvu? Odlučio sam hvatati Pokemone u crkvi jer – zašto ne? Vjerujem da je sigurno i da nije zabranjeno zakonom. Idemo!” – rekao je Ruslan i krenuo u pustolovinu.

Danas je u zatvoru i pitanje je kako će cijela priča završiti. Teško je očekivati maksimalnu zatvorsku kaznu, a vjerojatno će biti uvjetno oslobođen. Barem tako misli gradonačelnik grada Jekaterinburga, mjesta u kojem se sporna Crkva Svih svetih nalazi:

Ovo uhićenje je sramotno! Ne možete uhititi nekoga zbog idiotizma.” – napisao je, između ostalog, Yevgeny Roizman na Facebook status.

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u Društvene mreže

Advertisement

Popularno

Na Vrh