Connect with us

Webmajstori.net

Slovenski prvoligaš kupio igrača preko LinkedIn-a!

Foto: nkdomzale.si

članak

Slovenski prvoligaš kupio igrača preko LinkedIn-a!

Čini se kako je LinkedIn uzeo maha i u pronalasku igrača za nogometne klubove, barem ako se nastavi trend koji je pokrenuo slovenski prvoligaš NK Domžale…

Nogometni klub Domžale iz Slovenije odlučio je na neuobičajeni način pronaći pojačanje za nastavak sezone. Naime, glavni trener kluba je na LinkedIn-u objavio oglas u kojem je tražio ofenzivnog desnog beka, a na oglas se u vrlo kratkom roku javilo puno igrača iz svih dijelova svijeta.

“Dobio sam 150 profila igrača u samo tri dana, a ovo je bio najbolji način da dobijemo što je moguće više prijava u kratkom roku” – rekao je Luka Elsner, glavni trener slovenskog prvoligaša i inicijator ove ideje: “Mi smo mali klub, nemamo novaca za skupa pojačanja. Otvorila se potreba za desnim braničem, a kako ga nismo uspjeli pronaći u Sloveniji, došli smo na ideju da pokušamo na ovoj društvenoj mreži.”.

domzale-linkedin

Elsner je u oglasu postavio još neke uvjete, kao primjerice, da igrač mora imati putovnicu Europske unije (zbog ograničenog broja stranaca u klubu), te kako mora biti vrlo ofenzivan branič. Uslijedilo je dosta posla oko pregleda svih prijavljenih igrača, a na kraju su uspjeli izabrati jedno ime – Alvaro Brachi.

“Nakon sortiranja odlučili smo angažirati Španjolca Alvara Brachia, koji je igrao za Videoton u Mađarskoj. Mislim da smo napravili dobar posao.” – završio je Elsner.

Dodajmo za kraj kako je Alvaro Brachi prije Videotona nastupao još za Anorthosis, Espanyol B i Betis B, te da je on prvi Španjolac u ovom klubu.

Ostavi komentar

Više u članak

Na Vrh