Connect with us

Webmajstori.net

Testiranje web aplikacije (layouta) u većini browsera bez instalacije

članak

Testiranje web aplikacije (layouta) u većini browsera bez instalacije

Često kod testiranja layouta web stranice ili nekih funkcionalnosti web aplikacije nailazimo na problem kako testirati u browseru koji nemamo instaliran ili ga zbog nekih trenutnih postavki računala ne možemo instalirati kao što je slučaj sa Internet Explorerom. Naravno postoje brojne solucije recimo od instalacije standalone verzija Internet Explorera, IE Testera, stvaranje različitih profila za Firefox, online rješenja kao što je primjerice BrowsrCamp za Safari, te brojna druga rješenja koja možete potražiti na linkovima ispod posta, postoji jednostavan plugin koji instalirate
i možete testirati svoju web stranicu (aplikaciju) u Internet Exploreru 6-8, Firefox 2-3.5, Safari 3 i 4, Opera 9 i 10, Google Chrome. Nakon što ste instalirali plugin posjetite web adresu http://spoon.net/browsers/ i pokrenite verziju browsera koju trebate za testiranje.

Plugin (za Firefox) velik je oko 2.3 MB, potrebna vam je Java za izvođenje što malo može usporiti stvar i naravno Internet Explorer kao takav ponekad može srušiti cijelo računalo, testirao sam samo Internet Explorer jer mi je to trebalo. Ono što sam primjetio još kod aplikacije (plugina) nakon što su mi se zablokirali Windowsi (XP ako to nešto nekome znači) morao sam ponovo pokrenuti instalaciju plugina.

Zahvaljujem woot-u (Toni Aničić) i ekipi Inchoo što su postali koristan link na svom blogu http://inchoo.net/tools/running-ie6-ie7-and-ie8-standalone/.

O pluginu pročitajte više na http://www.xenocode.com/browsers/ odnosno novoj web adresi http://spoon.net/browsers/ gdje možete koristiti navedenu aplikaciju.

Linkovi koji bi vas još mogli zanimati vezano uz navedenu temu:

Nastavi čitati
Advertisement

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u članak

Advertisement

Popularno

Na Vrh