Connect with us

Webmajstori.net

Twitter omogućio dvostruko veće poruke: Sa 140 znakova digli na 280

Foto: mashable.com

Društvene mreže

Twitter omogućio dvostruko veće poruke: Sa 140 znakova digli na 280

Popularna društvena mreža prošli je mjesec testirala povećanje broja znakova koje je moguće objaviti u jednom tvitu, te su određenom broju korisnika omogućili objavu dvostruko više znakova (280). Čini se kako su testiranja bila uspješna, jer kompanija je slavodobitno objavila da su duže poruke omogućene svima!

U listopadu smo pokrenuli test povećanja limita od 140 znakova u jednoj objavi, kako bi se svaka osoba mogla konkretno izraziti u svojem Tweetu. Naš cilj bio je omogućiti ovo proširenje svima, te pritom zadržati brzinu i jednostavnost koja Twitter čini Twitterom. Uzbuđeni smo što vas možemo obavijestiti kako smo postigli te ciljeve, te da se ova promjena primjenjuje u svim jezicima koji su bili zahvaćeni ovim limitom do sada.” – stoji u objavi na službenom blogu.

U prvih nekoliko dana korisnici su često koristili svih 280 mogućih znakova, jer je to bilo nešto novo i neobično. No, ubrzo se ponašanje korisnika normaliziralo. Vidjeli smo da postoji potreba i za postovima dužim od 140 znakova, jer su ti korisnici objavljivali češće i lakše. No generalno gledajući, korisnici i dalje većinom objavljuju ispod 140 znakova, čime je zadržana prepoznatljivost društvene mreže.” – objašnjavaju u kompaniji, te prilažu grafove sa statističkim podacima.

Čini se kako korisnici ove društvene mreže ipak vole jednostavne i kratke poruke, ali je opet dobro imati mogućnost završiti rečenicu i misao koju smo htjeli podijeliti, ako je ona duža od 140 znakova. Dobra vijest, hvala Twitter.

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u Društvene mreže

Advertisement

Popularno

Na Vrh