Connect with us

Webmajstori.net

Twitter testira Bookmarks: Uskoro ćete moći spremati tvitove

Foto: techcrunch.com

Društvene mreže

Twitter testira Bookmarks: Uskoro ćete moći spremati tvitove

Vijest kako Twitter radi na mogućnosti spremanja tuđih objava na privatnu listu i nije velika novost. O tome su u nekoliko navrata pisali njegovi zaposlenici na svojim službenim profilima, no sada je jasno da će se ova mogućnost zvati Bookmarks.

Ovu mogućnost ima Facebook već dugo, a savršena je za sve one koji vole sačuvati zanimljive objave s društvenih mreža kako bi se s vremenom prisjetili tih objava, ili jednostavno u danom trenutku ne mogu pročitati ono što je podijeljeno. Oni u tom slučaju mogu spremiti objavu, te ju kasnije pročitati.

Prema pisanju stranih portala, ova opcija nalazit će se u padajućem izborniku u gornjem desnom kutu svake objave. Dodaju kako Twitter testira i drugu lokaciju ove funkcije, a to je u meniju ispod svake objave, također u desnom kutu, te će, ovisno o rezultatima testiranja, odlučiti na kojoj će se poziciji nalaziti.

Kako doći do spremljenih objava? Facebook to ima u lijevoj koloni pod Spremljeno (eng. Saved), a Twitter bi, prema dostupnim informacijama, trebao imati poveznicu na profilu korisnika, gdje inače dolazimo do Lista i Momentsa (slika u nastavku).

Iako je do sada bilo moguće ostaviti srce na svaku zanimljivu objavu, te preko dnevnika aktivnosti doći do te objave, ta funkcija slala je obavijesti onome tko je objavu podijelio. Nova mogućnost dati će nam funkciju da privatno spremimo određeni tvit, da samo mi znamo da je spremljen, te ga kasnije po želji i podijelimo.

https://twitter.com/tinastsh/status/933401121736945664

Tražili ste od nas da stvari koje spremate budu privatne, kako bi ih samo vi mogli vidjeti. To nam je na umu pri kreiranju  dizajna funkcije. ” – napisala je zaposlenica kompanije. Kada će se ova promjena dogoditi? “Sve će se znati na vrijeme, kroz službeno priopćenje” – kratko je rekao glasnogovornik.

Ostavi komentar

Više u Društvene mreže

Na Vrh