Connect with us

Webmajstori.net

WordPress podržava Googleov AMP, Ubrzane Mobilne Stranice

Foto: onextrapixel.com

CMS

WordPress podržava Googleov AMP, Ubrzane Mobilne Stranice

WordPress je jučer objavio kako sve WordPress.com stranice podržavaju AMP (Accelerated Mobile Page). Ako vaša stranica nije na njihovim serverima, postoji mogućnost da instalirate plugin koji će mobilnu verziju vaše stranice učiniti i do četiri puta bržom…

Vaša stranica biti će puno brža na mobilnim uređajima: počevši od danas, sve WordPress.com stranice podržavaju Accelerated Mobile Page (AMP) – novu Google inicijativu za drastično ubrzanje učitavanja stranica na mobitelima i tabletima. 

Najbolja stvar u cijeloj priči je što WordPress.com korisnici ne moraju napraviti apsolutno ništa, AMP radi automatski, učitavajući bržu verziju vaše objave. To znači da će se vašim posjetiteljima na mobitelima sadržaj učitati brže kada dođu s Google tražilice ili aplikacije s vijestima.” – stoji između ostalog u službenoj objavi.

Podsjetimo, Google je odlučio posebno istaknuti stranice prilagođene mobilnim telefonima za bolje iskustvo korisnika. Stoga su pokrenuli AMP projekt koji radi po uzoru na Facebookov Instant Article format, s ciljem učitavanja mobilnih stranica drastično brže.

Google će sve stranice s AMP-om posebno istaknuti među rezultatima pretraživanja, stoga je poželjno prilagoditi vlastitu web stranicu novim tehnologijama. Logično je da zbog tog projekta najpopularnije tražilice na svijetu WordPress brzo reagirao i nadogradio sustav.

Ako pak ne držite svoje WP stranice na njihovom serveru, postoji plugin koji radi isto. Istina, plugin još uvijek ne radi savršeno, jer je u ranoj fazi razvoja, ali i kao takav je dobro rješenje.

2 komentara

Više u CMS

Na Vrh