Connect with us

Webmajstori.net

Yahoo je prodan, Bing bilježi rast zarade od 43%

Foto: makeuseof.com

Servisi

Yahoo je prodan, Bing bilježi rast zarade od 43%

Što se događa s ove dvije velike tražilice zadnjih dana? Yahoo je kupila američka telekomunikacijska kompanija za 4,83 milijarde dolara. S druge strane Bing bilježi rast zarade, te se procjenjuje kako će u fiskalnoj godini zaraditi oko 5,3 milijardi američkih dolara…

Ono što se već mjesecima nagađalo napokon se obistinilo – Yahoo je službeno prodan. Američka telekomunikacijska kompanija, Verizon, kupila je tražilicu za ukupno 4,83 milijardi dolara, čime počinje nova era za Yahoo. Ova kupnja dolazi nedugo nakon što je Verizon kupio AOL, te je tako postao vlasnik dva takozvana osnivača komercijalnog interneta kakvog danas poznajemo.

Yahoo je kompanija koja je promijenila svijet, a nastavit će to raditi u kombinaciji s Verizonom i AOL-om.” – smatra bivša vlasnica kompanije, Marissa Mayer, dok predsjednik Verizona dodaje: “Prije godinu dana kupili smo AOL kako bi spojili korisnike, autore i oglašivače. Kupnjom Yahoo-a postat ćemo vrlo konkurentni na globalnom tržištu, kao najveći mobilni medijski servis, što će omogućiti rast prihoda od digitalnog oglašavanja.

Definitivno će ova promjena utjecati na samu tražilicu koja bi ovom kombinacijom trebala osnažiti. Svakako će biti zanimljivo pratiti kako će na ovu promjenu reagirati Mozilla, koja prema aktualnom ugovoru može raskinut sadašnji ugovor s tražilicom, te nastaviti prihodovati milijardu dolara u naredne tri godine ni za što, o čemu smo već pisali.

Bing raste, Microsoft profitira

Microsoft je prije desetak dana objavio financijske detalje za protekli kvartal u kojem je Bing zabilježio rast oglašavanja od 43% u proteklih devet mjeseci. Svašta se još može pročitati iz spomenutih financijskih detalja. Primjerice, prema nekim procjenama tražilica bi mogla završiti fiskalnu godinu s čak 5,3 milijardi dolara prihoda! Do takve računice došao je Bloomberg, baziravši se također na period od proteklih devet mjeseci.

Ostavi komentar

Započni raspravu na WM Forumu

Više u Servisi

Advertisement

Popularno

Na Vrh