SkyDrive za korisnike servisa Mesh

Windows Live Mesh ukida se 13. veljače 2013. Nakon tog datuma prestat će raditi udaljena radna površina i sinkroniziranje među ravnopravnim računalima. Mape koje ste sinkronizirali s oblakom servisa Mesh koji se zove i "sinkronizirano spremište servisa Mesh" ili "sinkronizirano spremište servisa SkyDrive" više neće biti dostupne putem servisa Mesh ili web-mjesta devices.live.com, ali to neće utjecati na kopije na vašem računalu.

Spremite kopije datoteka koje se nalaze u oblaku servisa Mesh

Prije 13. veljače 2013. svakako na računalo spremite sve datoteke koje želite sačuvati, a nalaze se u oblaku servisa Mesh. Ako i dalje sinkronizirate datoteke između računala i oblaka servisa Mesh, najnovije verzije već bi trebale biti na vašem računalu. Ali ako ste ih prestali sinkronizirati na svom računalu ili ste deinstalirali Mesh, napravite sljedeće da biste pristupili svojim datotekama:

  1. Idite na web-mjesto Uređaji.

  2. Kliknite Sinkronizirano spremište SkyDrive.

  3. Kliknite mapu da biste prikazali njezin sadržaj.

  4. Kliknite svaku datoteku da biste je preuzeli.

Prvi koraci u servisu SkyDrive

Datoteke možete spremiti u servis SkyDrive na nekoliko načina:

SkyDrive malo drugačije izgleda i ponaša se od servisa Mesh, ali mu je uvelike sličan. Evo kako možete obavljati tri uobičajena zadatka servisa Mesh u servisu SkyDrive:

Zadaci servisa Windows Live Mesh Kako ih obaviti u servisu SkyDrive

Automatsko sinkroniziranje datoteka na PC-ju, Macu i u oblaku

Povucite bilo koju datoteku ili mapu (veličine do 2 GB) u mapu servisa SkyDrive i sinkronizirajte je s oblakom i drugim osobnim i Mac računalima. Dobit ćete 7 GB besplatnog prostora za pohranu i možete kupiti još najviše 100 GB dodatnog prostora.

Pristup datotekama na računalu kada niste pokraj njega

Dohvatite datoteke pohranjene na svom računalu tako da odete na web-mjesto SkyDrive.com putem bilo kojeg računala (osobnog ili Mac računala).

Razmjena mapa s drugima

Koristite web-mjesto SkyDrive.com ili aplikaciju za stolna računala za razmjenu svih datoteka ili mapa na servisu SkyDrive. Ljudi s kojima razmjenjujete datoteke mogu im pristupiti putem bilo kojeg web-preglednika ili uređaja.

Udaljena radna površina

Da biste i dalje daljinski mogli pristupati svojim datotekama i programima nakon ukidanja servisa Mesh, isprobajte Vezu s udaljenom radnom površinom.

Kao značajka koja je već ugrađena u sustav Windows, Veza s udaljenom radnom površinom nudi iste funkcije koje je nudio servis Mesh i kompatibilna je sa sljedećim operacijskim sustavima:

  • Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise

  • Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate

  • Windows Vista Business, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Enterprise

  • Windows XP Professional

Dodatnu podršku potražite u forumima za servis Mesh u Microsoftovoj zajednici.