Connect with us

Znanost

Oboljenja i poremećaji

Ako ste skloni napadima astme morate biti pažljivi s ovim lijekovima

Infekcija usne šupljine i ždrijela jednostavno se može ublažiti lijekovima, no osobe sklone astmatičnim napadima moraju biti pažljive pri njihovu odabiru i prethodno se savjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Tablete za ublažavanje grlobolje najčešće sadržavaju djelatnu tvar flurbiprofen koji spada u grupu lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi.

Koriste se za ublažavanje simptoma grlobolje, poput boli i otečenosti grla. Najčešće se koriste u terapiji artritisa (upale zglobova) i povišene tjelesne temperature.

Lijek smanjuje stvaranje prostaglandina u organizmu, a prostaglandini su supstancije odgovorne za proces upale i izazivanje bola u organizmu.

Flurbiprofen, upozorava njemačka udruga pulmologa, kod osoba koje boluju od astme može izazvati bronhokonstrikciju (sužavanje bronhija) te znatno otežati disanje i isprovocirati napad astme.

Zbog toga pulmolozi astmatičarima preporučuju izbjegavanje nesteroidnih protuupalnih lijekova u liječenju grlobolje. Umjesto flurbiprofena savjetuju im korištenje sprejeva koji djeluje lokalno.

Dobra alternativa su i biljni lijekovi, poput onih koji sadrže arniku, islandski lišaj, kamilicu, kadulju, timijan ili esenciju ekstrakta korijena južnoafričke biljke Cape Pelargonium.

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh