Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Oboljenja i poremećaji

Ako ste skloni napadima astme morate biti pažljivi s ovim lijekovima

Infekcija usne šupljine i ždrijela jednostavno se može ublažiti lijekovima, no osobe sklone astmatičnim napadima moraju biti pažljive pri njihovu odabiru i prethodno se savjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Tablete za ublažavanje grlobolje najčešće sadržavaju djelatnu tvar flurbiprofen koji spada u grupu lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi.

Koriste se za ublažavanje simptoma grlobolje, poput boli i otečenosti grla. Najčešće se koriste u terapiji artritisa (upale zglobova) i povišene tjelesne temperature.

Lijek smanjuje stvaranje prostaglandina u organizmu, a prostaglandini su supstancije odgovorne za proces upale i izazivanje bola u organizmu.

Flurbiprofen, upozorava njemačka udruga pulmologa, kod osoba koje boluju od astme može izazvati bronhokonstrikciju (sužavanje bronhija) te znatno otežati disanje i isprovocirati napad astme.

Zbog toga pulmolozi astmatičarima preporučuju izbjegavanje nesteroidnih protuupalnih lijekova u liječenju grlobolje. Umjesto flurbiprofena savjetuju im korištenje sprejeva koji djeluje lokalno.

Dobra alternativa su i biljni lijekovi, poput onih koji sadrže arniku, islandski lišaj, kamilicu, kadulju, timijan ili esenciju ekstrakta korijena južnoafričke biljke Cape Pelargonium.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Za mnoge znanstvenike, virusi uopće nisu živi. Naravno, to ovisi o tome što se podrazumijeva pod pojmom „život”. Kad se razbolimo, često nam je...

Bakterije i virusi

U istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 1000 pacijenata, objavljenom u američkom časopisu „Radiology“, CT prsnog koša je nadmašio laboratorijsko testiranje u dijagnosticiranju...

Zdravlje i Medicina

Američki znanstvenici proučili su djeluje li u borbi protiv raka više od 4500 lijekova kojima to nije osnovna namjena i otkrili da gotovo 50 takvih lijekova...

Znanost

Ibuprofen može ukloniti glavobolju i smiriti otečene zglobove, no ovaj lijek mogao bi imati i druge pozitivne efekte. Novo istraživanje pokazuje da produžuje život...

Oglašavanje