Connect with us

Znanost

Oboljenja i poremećaji

Ako ste skloni napadima astme morate biti pažljivi s ovim lijekovima


Infekcija usne šupljine i ždrijela jednostavno se može ublažiti lijekovima, no osobe sklone astmatičnim napadima moraju biti pažljive pri njihovu odabiru i prethodno se savjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Tablete za ublažavanje grlobolje najčešće sadržavaju djelatnu tvar flurbiprofen koji spada u grupu lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi.

Koriste se za ublažavanje simptoma grlobolje, poput boli i otečenosti grla. Najčešće se koriste u terapiji artritisa (upale zglobova) i povišene tjelesne temperature.

Lijek smanjuje stvaranje prostaglandina u organizmu, a prostaglandini su supstancije odgovorne za proces upale i izazivanje bola u organizmu.

Flurbiprofen, upozorava njemačka udruga pulmologa, kod osoba koje boluju od astme može izazvati bronhokonstrikciju (sužavanje bronhija) te znatno otežati disanje i isprovocirati napad astme.

Zbog toga pulmolozi astmatičarima preporučuju izbjegavanje nesteroidnih protuupalnih lijekova u liječenju grlobolje. Umjesto flurbiprofena savjetuju im korištenje sprejeva koji djeluje lokalno.

Dobra alternativa su i biljni lijekovi, poput onih koji sadrže arniku, islandski lišaj, kamilicu, kadulju, timijan ili esenciju ekstrakta korijena južnoafričke biljke Cape Pelargonium.

Nastavi čitati
Advertisement

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh